Призиватимуть і недовчених, і недолікованих…

Фото використане як ілюстрація.

Фото використане як ілюстрація.

Поділитися новиною

Фото використане як ілюстрація.В Україні відновили строкову військову службу та збільшили терміни її проходження.

В усіх регіонах почалися підготовчі заходи до проведення відновленого строкового призову до лав Збройних сил та інших військових формувань. Призовна кампанія «Весна-2015» почалася 1 квітня.

14 квітня перші партії призовників відправлять у військові частини. Призов триватиме до останніх днів травня.

Нагадуємо, що змінився віковий ценз призовників. Відтепер на строкову службу призиватимуть юнаків від 20 до 27 років. Змінилися й терміни проходження строкової служби.

Якщо раніше служили рік, відтепер призвані до війська тягнутимуть армійську лямку півтора року (із вищою освітою – рік і два місяці).

Суттєво змінилися й вимоги до майбутніх вояків. Медкомісії вже не відбраковуватимуть, як раніше, хлопців із плоскостопістю, сколіозом, іншими хворобами, якщо вони не мають хронічного характеру. Закінчиться й «халява» з опікунством. Під час проведення мобілізації за порадами тих, хто бажав її зірвати, чимало військовозобов’язаних терміново звалили на свої плечі тягар догляду за немічними. Доходило до того, що опікуном якоїсь бабці оформлявся її сусід через п’яту хату. Хоча бабця мала трьох синів та п’ятьох онуків. На строкову військову службу не призиватимуть лише тих опікунів, які через суд доведуть, що, окрім них, нікому доглядати за немічним. Змінили законодавство й щодо  сиріт. Раніше вони не підлягали призову, відтепер призиватимуть.

У мирні часи військкомати не призивали на строкову військову службу юнаків із восьмирічною освітою, «двієчників», молодиків із поганими характеристиками. Сьогодні і таких призиватимуть. Перевиховувати колишніх шкільних хуліганів будуть вже в армійських колективах.

Відстрочку від призову матимуть і не всі студенти та аспіранти денної форми навчання. Відстрочка у зв’язку з навчанням надається лише раз. Людині, яка після технікуму вступила до вузу, згодом стала аспірантом, таку відстрочку надаватимуть. Студент, який уже мав відстрочку через навчання у виші та був відрахований, удруге відстрочці не підлягатиме, навіть якщо поновиться на денній формі навчання.

Жоден військовослужбовець строкової служби, переконують представники влади, не потрапить у зону бойових дій. Строковики будуть вчитися військової справи та підтримуватимуть життєзабезпечення військових частин у тилу, що дасть змогу демобілізувати тих військових, строк служби яких завершився ще рік тому. Не варто побоюватися, що «дембелі», повернувшись додому, одразу потраплять під мобілізацію. Удруге скерувати їх до війська військкомати зможуть лише через три місяці після повернення зі строкової служби.

Скільки осіб планують призвати в Україні на строкову службу цієї весни – військова таємниця.

Матеріал використано із газети «Високий Замок». 

8 коментарі до “Призиватимуть і недовчених, і недолікованих…

  1. это и есть самая реальная перемога! все на фронт, за яценюка и ляшко А если ногу оторвет, то парашенка новую пришьет и все будет в шоколаде рошен

  2. Якщо редакція не видаляє такі пости(за які на території РФ по відношенні до діючої влади дають реальний срок),то ми будемо звертатись до Служби Безпеки дати належну оцінку діям редакції.

  3. Олег, ты кто такой? Покажись, если не боишся!!!!

  4. Значит все таки ломаются шаблоны?! Значит, боитесь что правда вылезает наружу, через брехню парашенсковских тв? Читайте Олеся Бузину и будьте с миром!

  5. Ну для начала это чтобы серое вещество заработало
    [quote name=”Для Олега!!!”]Олег, ты кто такой? Покажись, если не боишся!!!![/quote]
    [quote name=”Для Олега!!!”]Олег, ты кто такой? Покажись, если не боишся!!!![/quote]

    Для начала это, что бы серое вещество заработало

    http://www.buzina.org/publications/1042-karma-ukraini.html

  6. [quote name=”Oleg”]Значит все таки ломаются шаблоны?! Значит, боитесь что правда вылезает наружу, через брехню парашенсковских тв? Читайте Олеся Бузину и будьте с миром![/quote]
    Таварисч,твоє джерело інформації-кисельтв?А у твоїх рідних замість образів висіли портрети леніна?

  7. [quote name=”Від себе”][quote name=”Oleg”]Значит все таки ломаются шаблоны?! Значит, боитесь что правда вылезает наружу, через брехню парашенсковских тв? Читайте Олеся Бузину и будьте с миром![/quote]
    Таварисч,твоє джерело інформації-кисельтв?А у твоїх рідних замість образів висіли портрети леніна?[/quote]

    Думаю, если бы Вы обращались к иконам, то и в душе Вашей был бы Бог, а не ненависть

    За що стояв майдан
    https://www.youtube.com/watch?v=dqsAXHJF0to

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...