Гадячанки «одягатимуть» німців

Гадячанки «одягатимуть» німців

Гадячанки «одягатимуть» німців

Поділитися новиною

Гадячанки «одягатимуть» німцівНове підприємство або 30 робочих місць

У Гадячі відкрився швейний цех.

Полтавська фірма «Ворскла» розширила свої потужності – відтепер на критому ринку «Орбіта» розташований філіал швейного виробництва. Із лютого Гадяцький центр зайнятості займався пошуком кадрів. За цей час приміщення обладнали відповідною технікою, а ось за останні 2 тижні гадячанки встигли попрактикувалися. Із 1 квітня штат повноцінно укомплектують – обіцяють офіційне працевлаштування і гідну заробітну плату.

Але… за виконаний план і якісну роботу.

Гадячанки «одягатимуть» німців

За словами директора підприємства Віктора Чміля, замовник, на якого працюватиме Гадяцький швейний цех, – Німеччина, хоча «Ворскла» співпрацює й з іншими європейськими країнами. Приміром, Італія та Франція є постійними партнерами полтавського виробництва. Тож працюватимуть жінки на педантичних західнян, яких цікавлять вчасні терміни надання продукції і якість. Ось так, європейський бренд «Betty Barclay», із яким співпрацює «Ворскла», має полтавські корені.

Робота ще є

Попри те, що вже 30 жінок сіли за швейні машинки, бажаючим працевлаштуватися не відмовлятимуть. Адже «Ворскла» планує розширятися – були б тільки працівники.

– Ми зацікавлені у збільшенні обсягів виробництва. Замовлення є, і нам не можна їх втрачати, бо іноземцям логістично не вигідно буде працювати з Україною, – говорить Віктор Іванович. – Тож можливі варіанти роботи в дві зміни.

Полтавська фірма «Ворскла» охоплює роботою понад 600 осіб. Відкрито три філіали в районних центрах – Лохвиці, Зінькові та Кобеляках, на черзі – Котельва.

– У Зінькові ми починали з 20 швачок, зараз їх 40, – продовжує Віктор Чміль.

Отже, є перспектива відродити професію швачки-закрійника. А при філіалі можна й практику пройти, і в подальшому знайти тут роботу.

Що шитимуть у Гадячі?

Асортимент продукції швейної фірми різноманітний: спідниці, сукні, блузи, шорти, майки і навіть куртки та пальта. Усе, крім жіночої білизни. Близько 250 тисяч одиниць продукції – такий обсяг виробництва на підприємстві в сезон. Узимку жінки шитимуть одяг, який продаватиметься в Європі влітку і навпаки.

Жодна річ зі швейного цеху не потрапить на український ринок

Чому полтавські швачки змушені виготовляти продукції на Захід, пояснив директор підприємства, яке вже понад 20 років працює лише на замовлення іноземців.

– Із розпадом Радянського Союзу Україна втратила сировинну базу. Якби ми вчасно не перейшли в Європу, то «вимерли» б, як трикотажні фабрики. Нині завозить сировину з Європи дуже дорого з нинішнім курсом долара, оподаткуванням і т.д.

Тому поки доводиться втримувати хоча б ці позиції – одягати європейців, поки нас одягають китайці.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...