Двомісячник чистоти і благоустрою

Двомісячник чистоти і благоустрою

Двомісячник чистоти і благоустрою

Поділитися новиною

Двомісячник чистоти і благоустрою31 березня у приміщенні РДА відбулась украй необхідна нарада з питань проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою на території Гадяцького району. Акція стартувала 30 березня і триватиме до 30 травня. На сьогодні вже розпочали прибирання закріпленої території чимало підприємств та установ. По закінченню акції усі прозвітують про свою роботу, а тих, хто не впорається, голова РДА пообіцяв штрафувати і «припозорити» публічно.

«Хворі» дерева 

Видалення дерев, уражених омелою, – проблема, з якою борються не перший рік. Самостійно видаляти омелові дерева не можна. Спочатку потрібно звернутись до обласного еколога за погодженням, і тільки тоді екоінспекція чи спеціалісти на місцях будуть займатись вирішенням цього питання. 16 «хворих» дерев спиляли цього року працівники комунгоспу, але суттєво «гальмує» вирішення цього питання відсутність спецтранспорту (безкоштовно вишку ніхто не дає, а оренда коштує 300 грн/год.)

Що робить автодор?

Свою доповідь на тему боротьби із чагарниками на узбіччях автодоріг Віталій Грищенко (начальник Гадяцької філії ДП «Полтаваоблавтодор») підготував «на тверду двійку» (зі слів голови РДА). Виявляється, його підприємство «не несе відповідальність і не дає дозволи на випилювання дерев». Цікаво, чим тоді взагалі займається підприємство?

«Наводимо порядки»

Міський голова похвалила тих, хто вже розпочав очищення територій. Нині стоїть проблема вивезення сміття із кладовища. Несприятливі погодні умови заважають прибиранню, а цього року прибрати потрібно у рекордні строки, адже Великдень ранній. Уже розпочато прибирання братських могил. А останніми днями взялись до очищення заасфальтованої зупинки за мостом, яку вщент завалили сміттям «відпочиваючі». Ярки, напевне, залишаться захаращеними – до них проблемно дістатись спецтранспортом, а вручну також неможливо. Тож що робити із цим сміттям – невідомо.

«Листя спалювати заборонено, вивозити – дорого. Відповідальності немає, бо не працює адмінкомісія», – таке звинувачення прозвучало в бік міської ради. Та що не кажи, а комісія таки працює. Тільки за 3 місяці поточного року порушників оштрафували на загальну суму 700 гривень. А палять майже усі, кому не лінь.

Попри негаразди, до 25 квітня основний об’єм робіт буде виконано.

Оксана Кириченко

Перший у цьому році грандіозний міський суботник відбудеться 25 квітня. Запрошуємо усіх, кому небайдуже майбутнє нашого міста, долучитись до акції. Разом ми здатні на великі вчинки.

Детальнішу інформацію щодо місця та часу збору шукайте згодом на сторінках тижневика.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...