Звернення до власників мототранспортних засобів

Фото використане, як ілюстрація.

Фото використане, як ілюстрація.

Поділитися новиною

Фото використане, як ілюстрація.На території області почастішали випадки незаконних заволодінь та крадіжок двоколісних транспортних засобів (мопедів, скутерів). У 2014 році зафіксовано 299 фактів незаконних заволодінь мотоциклами, мопедами та скутерами, 190 з яких залишилися нерозкритими. Майже 90% викраденого мототранспорту було не зареєстровано в органах ДАІ. Це у подальшому призвело до неможливості розшуку та розкриття правоохоронцями вказаних злочинів, оскільки відсутні дані про транспортний засіб (номерні позначення рами, двигуна).

У зв’язку із цим наполегливо рекомендуємо власникам транспортних засобів зареєструвати їх та уберегти своє майно від незаконних заволодінь.

Постановою Кабінету Міністрів від 23.12.2009 року №1371 передбачено, що перша державна реєстрація мопедів, придбаних до 23.12.2009 року, затверджена цією постановою 1 липня 2010 року, може проводитись без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після проведення ДАІ відповідних перевірок.

Для спрощеної системи реєстрації мопедів потрібно:

– власникам представити мопед до підрозділу центру ДАІ для проведення криміналістичного дослідження експертом криміналістом, який визначає, чи дійсно об’єм двигуна не перевищує 50 куб. см;

– після проведення дослідження власник пише заяву на спрощену реєстрацію мопеда, до якої надає копію свого паспорта та товарного чека, талона про продаж або видаткової накладної (при наявності).

Якщо ніяких документів на мопед немає, громадянин повинен надати два пояснення від сусідів про те що, вони підтверджують придбання ним мопеда, з копіями їх паспортів.

Реєстрація мопедів у центрах ДАІ складає 109 грн 43 коп.

Експертиза номерного позначення шасі та двигуна – 39 грн 40 коп.

Експертиза визначення об’єму двигуна, року виготовлення, марки та моделі транспортного засобу складає 84 грн 42 коп.

Попереджаємо, що транспортні засоби, які будуть експлуатуватися без відповідної реєстрації, після перевірки будуть вилучені працівниками ДАІ. 

С. Циганенко, заступник начальника Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області, начальник кримінальної міліції, майор міліції

LIVE OFFLINE
track image
Loading...