Пам’ятник продали, а мармур?

Поділитися новиною

Скрутні нині часи настали. Люди почали тривожитись за кожну копійку. І щойно місцеві активісти виручили пристойну суму за пам’ятник вождю, небайдужі гадячани згадали і про його мармурове обрамлення.

Як не дивно, рівно рік тому таке ж питання вже було на слуху. Тоді ми вияснили, що мармур перевезли до комунгоспу, і всі питання відпали. Але дехто впевнений, що плити «переїхали» до двору одного з місцевих чиновників.

Провівши невеличке розслідування, повідомляємо – плити у надійному місці. І зовсім не там, де ви думали.

На наш запит керівник МКП «Комунсервіс» Людмила Крат повідомила, що після демонтажу пам’ятника мармурові плити таки ж перевезли до МКП «Комунсервіс». Спілка ветеранів Афганістану, почувши про це, попросила дозволу у міськради взяти кілька для виготовлення меморіальних плит. Решту перевезли на територію міськради.

Не полінились ми запитати і у керівника спілки ветеранів Афганістану Миколи Фісуна, чи так воно є, як нам кажуть? Чоловік підтвердив, що 9 мармурових шматків дійсно у них. Зараз плитки на зберіганні у військкоматі. Одна з них уже використана – із неї виготовили пам’ятну дошку воїну-афганцю, яку встановили у Соснівці.

Та, на жаль, мармур від віку втратив якість. Майстер, який виготовляв  меморіальну дошку, сказав, що при свердлінні вона дуже покришилась…

Тож усі, кого хвилювала доля мармурових плит, можуть бути спокійними – не варте те добро вашого хвилювання.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...