Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене»

С. Дубницький, оперуповноважений ВКМСН, В. Мусіяненко, працівник служби у справах дітей РДА.

С. Дубницький, оперуповноважений ВКМСН, В. Мусіяненко, працівник служби у справах дітей РДА.

Поділитися новиною

С. Дубницький, оперуповноважений ВКМСН, В. Мусіяненко, працівник служби у справах дітей РДА. Із метою посилення відповідальності дорослих за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю, тютюнопаління, а також популяризацію здорового способу життя на території Гадяччини із середини лютого розпочато Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене».

Основними завданнями акції є: виявлення фактів порушень чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, обстеження вулиць міста і населених пунктів району на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів,

здійснення інформаційно-просвітницької роботи (розповсюдження друкованої продукції: плакатів, буклетів, книг, проведення консультацій тощо), стимулювання активної участі місцевих громад у суспільному житті, залучення рекламодавців та засобів масової інформації до створення та розміщення соціальної реклами, розвиток партнерських відносин інститутів громадянського суспільства з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, приватними структурами, громадськими організаціями, засобами масової інформації. Та головним із цих завдань є формування відповідального ставлення молоді до свого здоров’я.

У рамках проведення акції працівниками кримінальної міліції у справах неповнолітніх Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області спільно з працівниками служби у справах дітей Гадяцької районної державної адміністрації було проведено роз’яснювальну роботу серед торгово-розважальних закладів м. Гадяч, під час якої вкотре наголошено про відповідальність за продаж спиртних напоїв  та тютюнових виробів неповнолітнім особам та розклеєно інформаційні стікери «Повнолітній? Доведи!».

До акції активно залучається молодь, проводяться «круглі столи» та виступи у навчальних закладах району. По вихідних відбуваються рейди контролю з метою виявлення фактів продажу алкогольних напоїв та сигарет неповнолітнім.

Маємо надію, що зусилля усіх учасників акції, спрямовані на  популяризації здорового способу життя, стануть гарною інвестицією у здоров’я молодого покоління.

В. Мусіяненко, працівник служби у справах дітей РДА

1 коментар до “Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене»

  1. Если бы все платили нормально налоги,то и бюджет пополнялся нормально,а так 70 процентов бизнесменов стараются все афюрничать.Напр имер бизнесмен Яловый пооформял весь свой бизнес на продавцов,и теперь все они пидприемци,а он лиш собирает денюжку!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...