Служба дільничних інспекторів міліції радить, як не стати жертвою шахраїв

Поділитися новиною

– Не впускайте в дім незнайомих людей, які називають себе працівниками різноманітних служб та організацій і пропонують свої послуги. Пам’ятайте, що всі платежі Ви можете здійснювати через каси або Інтернет, а не віддавати гроші будь-кому в руки.

– Не користуйтеся послугами незнайомців на вулиці, коли Вам пропонують швидкий заробіток, розіграш побутової техніки від фірми, якої не існує, миттєвий виграш у лотерею.

– Не заводьте розмову з незнайомцями, ким би вони не були — ворожками, ясновидицями чи цілительками. Не відповідайте на будь-які питання, просто проходьте повз. Аферисту, який має дар гіпнозу, треба лише зупинити Вас «на хвилинку», розпочати під будь-яким приводом розмову, а вже далі перехожий і незчується, як зніме з себе золоті прикраси та ще й винесе з домівки всі заощадження.

– Не вірте незнайомцям, які пропонують купити лікарські засоби за дуже низькими цінами, а також рекламують чудо-засіб від усіх хвороб.

– У дні отримання заробітної плати, пенсій чи інших платежів намагайтеся відвідувати банк, поштове відділення разом із родичами чи людьми, яким Ви довіряєте.

– Якщо Вам зателефонують незнайомі особи й повідомлять про те, що з Вашими рідними щось трапилося, не піддавайтеся впливу шахраїв. Не поспішайте перераховувати гроші на номер вказаного абонента, на телефонну картку або віддавати гроші особі, яка по них прийде, а негайно повідомляйте про ці факти в міліцію.

Якщо Ви запідозрили, що Вас намагаються обдурити, негайно телефонуйте до міліції за телефоном «102».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...