Вулиці з радянськими назвами

2011 05 18 1397
Поділитися новиною

Минулого тижня до редакції надійшов лист наступного змісту:

Шановна редакція!

Недавно в одному із номерів газети прочитали про перейменування вулиці Леніна, а згодом і Чапаєва.

Але є у нас вулиці з історичними назвами – Калініна, Свердлова. Назви потрібно змінити – так думають жителі міста

Нові назви вулиць потрібно давати  ім’я наших земляків полтавців –  Раїси Кириченко , Василя Симоненка. Це наші земляки.

Ми думаємо, що депутати підтримають про зміну назв вулиць. І редакція підніме це питання на сторінках газети.

Жителі міста Гадяч 

І дійсно, більше року вся Україна гуде про масове перейменування вулиць, назви яких пов’язані із тоталітарним режимом. От, наприклад, Київська міська рада вже почала перейменування: уже змінено назви більше 20 вулиць і ще багато у планах. Вулиць із радянськими назвами поменшало у Луцьку,  Львові, Дніпропетровську, Ніжині, Одесі, Івано-Франківську, на Черкащині та в багатьох інших містах.

А Гадяч ледве впорався із перейменуванням вулиці Леніна. Були спроби перейменувати вулицю Чапаєва, але вони не увінчались успіхом.

Та, як бачимо, залишились ще свідомі гадячани, які вважають неприпустимим той факт, що у районному центрі досі є вулиці, названі іменами діячів, які боролись проти української державності, названих на честь подій та осіб, пов’язаних із організацією та здійсненням в Україні голодоморів, політичних репресій та інших злочинів. Причому варіантів перейменування вдосталь: це і повернення дореволюційних назв, і введення сучасних назв чи увічнення пам’яті про визначних осіб України і Гадяччини. І якщо перейменування не несе великих фінансових витрат та «мороки» із документами, то чому б одним махом не перейменувати всі такі вулиці?

Оксана Кириченко

4 коментарі до “Вулиці з радянськими назвами

  1. Ну судя по пасквилям. Оксаны Кириченко, как раз она и остается свидомой, которой в условиях новой коньюктуры пишет о фактах не допустимых ее скудному образованию и развитию И поэтому настоящие люди (которые остались) не выдумывают Историю, а гордимся достижениями своих предков!

  2. [quote name=”Oleg”]Ну судя по пасквилям. Оксаны Кириченко, как раз она и остается свидомой, которой в условиях новой коньюктуры пишет о фактах не допустимых ее скудному образованию и развитию И поэтому настоящие люди (которые остались) не выдумывают Историю, а гордимся достижениями своих предков![/quote]
    ОПЯТЬ СКУЛЕЖ-ПОЧТО ЛЕНИНА НЕ ЛЮБИТЕ?ТАК ОН ЖЕ ВСЕХ СВЯЩЕННИКОВ УГРОБИЛ.СКРЕПЫ НЕ ПОЗВОЛЯЮТ МОЗГАМ ШЕВЕЛИТЬСЯ?

  3. Так что же вы, такие гордые историей своих предков не гордитесь ею на своей родине, а претесь домой, а сидите у нас и срете на голову?
    Валите на свою рассею и учите свою историю, повышайте уровень развития и образования.
    Будьте “настоящими людьми”.
    Странно как, то….
    Только втихаря умеем гадости писать?

  4. А церква в селах Плишывець,Кнышивка,Велыки Будышча московского патриархату,все молытвы начынаются за здравие Кырыла,и все пожертвования идут на Москву!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...