Терміново потрібен суботник!

Терміново потрібен суботник!

Терміново потрібен суботник!

Поділитися новиною

Терміново потрібен  суботник! Діждались нарешті весни. Усе навкруги сяє. Ідеш вулицею і любуєшся – здається скрізь чисто, прибрано, сміттячко в урнах, обпиляні гілочки акуратно складені… Та, на жаль, так тільки на перший погляд, а «рівень чистоти» у нашому улюбленому місті, як у поганої хазяйки – на перший погляд «блиск», а насправді усе сміття по закутках.

Терміново потрібен  суботник! Та чи готові гадячани до генерального прибирання міста і чи вийшли б гуртом на громадську толоку – ми запитували у пересічних жителів міста.

Валерій:

«Я пішов би прибирати, але тільки на своїй місцевості. Якби організували, не відмовився б точно».

 

 

Наталія:

«Звісно, я б не проігнорувала запрошення на суботник. Із задоволенням доклала б зусиль, щоб зробити наше місто чистішим!»

 

Андрій та Лілія (обом до 30 років):

«Переконані, що прибиранням мають займатись суто комунальники. Ми тільки гуляємо у центрі, а живемо у приватному секторі на Заярі. Біля свого двору прибираємо, навіть і клич не треба давати. Згодились би прибирати Лесин гай чи пляж заярський, бо це ж наше. А у центрі ж багатоповерхівки, і люди гроші платять за прибирання. То чому ми маємо прибирати?»

Олексій і Слава (учні Гадяцької гімназії):

«Згодились би прибирати хіба що пляж. А взагалі, за нами закріплений парк за 4-ю школою, там вичищаємо щорічно».

Ольга і Валерія (молоді матусі):

«Ми з маленькими дітьми багато користі навряд чи принесемо. А от чоловіків своїх пустили б! Звісно, і комунальники мають слідкувати за чистотою також, але й суботники потрібні. Тоді стало б набагато чистіше у місті».

Сергій:

«Буквально днями я запропонував знайомому зібрати суботник – хоч біля будинку прибрали б так, як потрібно. Хіба ж так важко? От у мене, наприклад, онуків немає, а у когось є маленькі діти, і їм потрібно показувати приклад. Раніше ж організовували суботники, старались. А тепер тільки вітер подув, то як не пилюка, так сміття летить. На жаль, молодь не хоче привчатись до чистоти (я відро для сміття поставив біля під’їзду, а хлопчина йде і поза ним викидає цигарку. Треба привчати до чистоти».

Ніна:

«Авжеж пішла б на суботник!  Хіба ж комунальники можуть усе встигнути, як накидають стільки. Я живу на вулиці Шевченка, там не дуже брудно, бо ми навесні виходимо і прибираємо і підбілюємо».

 

 

Петро (чоловік міцної статури, близько 50-ти років):

«Прибирати вийшов би, без сумніву. Потрібно вже у місті наводити порядок. Я живу у районі залізничної станції, там сміття часто виносять у посадки. Боремось із цим самотужки,  як можемо».

Аня Солодка, Ліза Андросова, Настя Петренко, Аня Свістельник (учні 9-го класу Гадяцької гімназії):

«Усі б вийшли на прибирання, без примусу. Думаємо, найбрудніше у районі цегельного. Наша шкільна територія – у «берізках». Кожен рік там прибираємо, дуже багато сміття».

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...