Підвищуємо дитячий імунітет

Підвищуємо дитячий імунітет

Підвищуємо дитячий імунітет

Поділитися новиною

Підвищуємо дитячий імунітетСаме весною загострюються внутрішні інфекції, слабкі місця організму стають більш вразливими. У першу чергу це виражається у підвищенні рівня захворюваності на ГРЗ, частішають випадки застуди, нежитю та кашлю. Крім цього, загострюються алергічні захворювання, шлункові й кишкові проблеми. Це більшою мірою стосується дітей, особливо маленьких. Адже їх імунітет тільки формується.

Фахівці радять менше бувати з дітьми в громадських місцях. Наприклад, із маленькими дітьми краще не ходити по магазинах, де велике скупчення людей, не брати дитину із собою в аптеку.

Як зрозуміти, що імунітет знижений?

Дитина часто хворіє (застуди частіше 6 разів на рік); застуди протікають важко, із безліччю ускладнень (отит, ангіна, гайморит); малюк погано реагує на лікування, хвороби «розмазані» у часі (наприклад, банальний нежить не проходить більше десяти днів).

Як підготувати організм до весни

Перш за все, потрібно дотримуватися правильного способу життя. Співвідношення розумового та фізичного навантаження повинне бути адекватним. Сучасні діти багато часу проводять за комп’ютерами, при цьому мало рухаються та не бувають на свіжому повітрі (тоді як повинні проводити надворі не менше 2-х годин на день). Крім того, відпочинок повинен бути активним. Узимку, замість перебування вдома, катайтеся на санчатах та лижах. Тоді організм стане більш стійким до сезонних загострень. Звичайно, кожна людина іноді застуджується, хворіє, але це цілком нормальне явище для живого організму.

Кілька незамінних продуктів для весняного раціону:

Сир

Кисломолочні продукти багаті білком, який, на відміну від інших протеїнів тваринного походження, легко засвоюється. Сир насичує організм кальцієм і фосфором. Для зростаючих кісточок це дуже важливо. А ще до складу кисломолочних продуктів входять вітаміни групи В, які нормалізують роботу нервової системи, і антиоксиданти, які зміцнюють імунітет. Сир можна замінити йогуртом або кефіром.

Печінка

Добова потреба організму у вітаміні А – 0,5 мг на добу. Але в березні традиційні джерела цих речовин – свіжі сезонні овочі і фрукти – ще не дозріли, а молоко, вершкове масло і яйця бідні вітамінами. Цього, однак, не можна сказати про печінку, 10-15 г якої повністю задовольняють денну потребу у вітаміні А.

Зелень

Радимо вам вирощувати на своєму підвіконні зелену цибулю. Вона містить каротин, вітамін Е, фолієву кислоту і перевершує всі інші овочі і фрукти за вмістом кальцію. А вітаміну С має більше, ніж квашена капуста або апельсини.

За матеріалами Інтернет-видань

LIVE OFFLINE
track image
Loading...