Амбіції «в сторону» – беремося до роботи

Амбіції «в сторону» – беремося до роботи

Амбіції «в сторону» – беремося до роботи

Поділитися новиною

Амбіції «в сторону» – беремося до роботиПогані дороги і бродячі собаки – через це сварились районні очільники із міськими на останній апаратній нараді у голови РДА 3 березня.

Готуємось до ремонту доріг?

Це питання обговорювали найбільше.

Уже відомо, які сільські ради і скільки виділили із своїх бюджетів на відновлення доріг:

Біленченківська (на поточний ремонт – 100 тис. грн), Лютенська (99,5 тис. грн – на поточний і 728 тис. грн – на капітальний), Ручківська (поточний – 99,9 тис. грн), Ціпківська (10 тис. грн), Качанівська (100 тис. грн), Краснознаменська (60 тис. грн), Мартинівська (30 тис. грн), Рашівська (200 тис. грн), Сарівська (150 тис. грн), Книшівська (30 тис. грн), Петрівсько-Роменська (на поточний – 44,4 тис. грн, капітальний – 49,5 тис. грн), Римарівська (90 тис. грн).

Також, присутнім нагадали, скільки виділила міська рада на проведення ремонту доріг у 2015 році (чесно кажучи, уперше чула такі суми): поточні видатки – 216,1 тис. грн, капітальні – 1 млн 799 тис. грн.

Ураховуючи, що лише за січень 2015 року до бюджету міськради надійшло 361 тис. грн із акцизного податку, цього року планується залучити частину цих коштів на ремонт доріг. Тож за рахунок акцизного податку планують відремонтувати вулиці: Драгоманова (35 тисяч), Шевченка (35 тисяч), площа Соборна (30 тисяч), Гетьманська (20 тисяч), Степаненка (30 тисяч), Кіндратенка (50 тисяч).

На капітальний ремонт вулиці 10-річчя Конституції закладено у бюджеті міста 898 тис. 306 гривень, на Вокзальну – 809 тисяч 654 гривні.

Також за рахунок бюджету розвитку планується провести капітальний ремонт по вулиці

Героїв Майдану (колишня Леніна) (167 тис. 920 грн).

За рахунок вільного залишку коштів на 1 січня 2015 року відремонтують вул. Тельмана (3 млн 360 тис. грн) та вул. 50 років Жовтня (220 тис. грн).

Окрім того, будуть ремонтувати тротуар по вул. Шевченка (планують витратити 138 тис. 176 грн) і додатково на 262 тис. грн – ще деякі тротуари по місту.

На капітальний ремонт вулиці Лохвицької заплановано 300 тис. грн, Вокзальної – близько 1 млн. грн, Героїв Майдану – у межах 882 тис. грн.

Як бачимо, виділяють багатенько, а чи використають – невідомо. Тож голова РДА розпорядився до 15 квітня усім, хто цьогоріч запланував ремонт дороги, довести до ладу документацію і у зазначений день відзвітуватись про готовність до роботи. Також попередньо домовились, що ремонт доріг у цьому році має розпочатись не пізніше травня.

 

КП «Контур» відновив роботу

Призабуте місцеве підприємство КП «Контур» нагадало про себе на нараді. Начальник підприємства Ніна Осіпова розповіла присутнім про напрямки діяльності. І оскільки нині багатьом потрібно виготовити проектну документацію на ремонти доріг, є куди звернутись. Заразом і місцеве підприємство підтримаємо.

 

Особливі діти

Із доповіді в. о. начальника відділу освіти РДА Руслана Кузьменка.

Станом на 1 січня 2015 року у районі налічується 163 дитини дошкільного та шкільного віку, які мають статус інваліда дитинства і потребують корекції фізичного та розумового розвитку. Для таких дітей проводиться навчання у класах інклюзивної освіти (у районі діє 15 класів) та виховання у групах інклюзивної освіти (ДНЗ №9 «Дзвіночок»).

9 дітей шкільного віку взагалі не можуть навчатись у звичайних закладах і потребують реабілітації у спеціалізованих.

23 учні навчаються за індивідуальною формою навчання.

 

Містечкові чвари

Чому посварились місцеві і районні керівники? Ніяк ще не вирішать, що робити із нещасними тваринами та куди у першу чергу виділяти кошти.

На жаль, питання вкотре залишилось відкритим. А ще гірше, що невирішеними лишились ще й освітлення доріг та тротуарів, пішохідних переходів, досі не знайдено місце для смітника, який, до речі, знову потроху горить.

Уже б варто замислитись, чи не досить сваритись? Може, краще гуртом взятись за роботу?

Оксана Кириченко

2 коментарі до “Амбіції «в сторону» – беремося до роботи

  1. А коли ж ремонтувати будуть, перед новим роком?

  2. [quote name=”Олександр”]А коли ж ремонтувати будуть, перед новим роком?[/quote]
    Також попередньо домовились, що ремонт доріг у цьому році має розпочатись не пізніше травня.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...