Звітував голова РДА Олексій Матюшенко

звітував голова РДА Олексій Матюшенко

звітував голова РДА Олексій Матюшенко

Поділитися новиною

звітував голова РДА Олексій Матюшенко«Facebook» зближує

24 лютого у приміщенні ККЗ «Дружба» звітував голова РДА Олексій Матюшенко.

Тож яких результатів досягнуто і які недоліки виявлено у звітному періоді?

5 місце в області,за результатами оцінки діяльності РДА, посів Гадяцький район за минулий рік серед районів Полтавської області, що, безумовно, радує, бо у попередні роки було  8-е і навіть 17-е.

211 млн гривень надійшло у 2014 році до дохідної частини зведеної частини бюджету. Видатки бюджету 2014 року по загальному фонду проведені на суму 210 млн гривень.

АПК району

У 2014 році спостерігався ряд позитивних тенденцій у розвитку агропромислового комплексу. Гадяцький район займає 2 місце в області по урожайності. По щільності поголів’я ВРХ на 100 га с/г угідь район посідає 4 місце в області (19 тисяч 705 голів). Валове виробництво молока становить 50 тис. л, а це 5 місце по області.

Інвентаризація с/г земель

Із метою перевірки повноти нарахування і сплати земельного податку орендної плати у 2014 році створено робочу групу, яка провела повну інвентаризацію земель району. У ході перевірки встановлено, що юридичними особами зареєстровано 1180 договорів , з них 320, де розмір орендної плати менший 3%. Сума надходжень до бюджету склала  всього 1 млн 294 тисячі.

Комісією виявлено ряд порушень: 746 га землі використовується без договорів оренди , 279 га використовується самовільно як розорані землі, 546 га використовуються не за призначенням, на 340 га не витребуваних паїв не були укладені договори оренди . Загальна сума недоотриманих коштів у результаті  цього – 712 тисяч гривень.

Наприклад, у Качанівській с/р узагалі був відсутній реєстр земель. Зараз справа передана до прокуратури.  Відтепер голова РДА пообіцяв слідкувати за станом укладення договорів.

Розвиток села

Із метою додаткового надходження коштів у бюджети сільрад за звітний період узято під посилений контроль укладання соціальних угод. Лише у минулому році у Гадяцькому районі зареєстровано більше 140 суб’єктів, які уклали соціальні угоди, завдяки чому район отримав додаткові 3 млн 900 тисяч. 

На новий 2015 рік розроблено проект нової соціально-економічної угоди, основою якої є здійснення благодійної діяльності, направленої  на соціально економічний та культурний розвиток територіальної громади, шляхом виділення на такі цілі коштів. Таким чином до бюджету має надійти 4,2 млн грн (але це поки що тільки проект, тож поживемо – побачимо).

Ремонт доріг

У минулому році на капремонт доріг виділялось 1 млн 178 тис. грн, на поточний ремонт – 647 тис. грн. По сільських радах використана субвенція на ремонт доріг у сумі 925 тис. грн, по місту Гадяч – 900 тис. грн. Ремонтували як могли – і бетоном, і відфрезерованим асфальтом, і за свій рахунок, і за виділені кошти. Та, звісно, після зими стан доріг знову став, м’яко кажучи, незадовільним. Тож, зі слів доповідача, у поточному році роботи відновляться, щойно стабілізуються погодні умови.

Допомога  ЖКГ

У зв’язку зі швидким ростом цін на газ, тогоріч почався активний перехід на альтернативні способи опалення. Так, уже побудовані 11 топочних,  що економить до 260 тис. грн на опалювальному сезоні (Гадяцька школа № 3, установивши твердопаливний котел, уже зекономила 100 тис. грн).

Нині робота продовжується –у сільських школах заплановано будівництво теплогенераторних та встановлення твердопаливних котлів.

Упровадження сучасних інформаційних технологій

Із призначенням Олексія Матюшенка на посаду голови РДА у районі почалось активне підключення до мережі Інтернет. За звітний період до «всесвітньої сітки» під’єднано 17 шкіл, 11 бібліотек. Також минулого року здійснювалось оновлення комп’ютерної бази шкіл (усього по району 36 кабінетів інформатики, а це у середньому 10 учнів на 1 комп’ютер). 

Усі, хто має доступ до Інтернету та соцмережі «Facebook», відтепер можуть бути у курсі всіх подій, що відбуваються в галузі освіти чи будь якого іншого відділу РДА. Створені відповідні групи, де працівники звітують про роботу і спілкуються в режимі он-лайн із користувачами мереж.

Медичне обслуговування: котельню ЦРЛ переведено на твердопаливний котел (уже зекономлено 200 тис. грн), розподілено реєстратуру ПМСД і ЦРЛ, що зменшило черги, розроблено «Маршрут хворого», що координує дії відвідувачів лікарень.

1 млн 167 тис. грн залучено до покращення стану амбулаторій: куплено 4 кардіографи , 3 рециркулятори повітря, 2 холодильники, оновлено комп’ютерну техніку.

У медичній галузі також продовжується впровадження новітніх технологій – 8 підрозділів ПМСД підключено до Інтернету, і, знову ж таки, усіх керівників відділів лікарень бачимо у «Facebook» і можемо вільно із ними спілкуватись.

У поточному році заплановано зробити ремонт денного стаціонару, заміну вікон в офтальмологічному відділені, поточний ремонт водопостачання, заміну обладнання на сучасне.

Зв’язок із громадськістю: керівником РДА активно налагоджується зв’язок із громадськістю: створено веб-сайт установи, ведуться сторінки у соцмережах. Відновлено зустрічі із громадськістю, на яких обговорюються зміни та нові впровадження у законодавстві. Також, у рамках співпраці, проводяться робочі поїздки по сільрадах району.

«Перевірили усі заклади і відтепер будемо думати, як покращити життєвий рівень населення. Усе, що не встигли зробити, продовжимо у поточному році», – так підсумував свій звіт Олексій Володимирович.

Оксана Кириченко

Що цікавого запитували у голови РДА?

Гадяч – це маленький «Кувейт». Тож чому ми нічого не маємо з нафтогазового комплексу?

Це вже давня проблема. На жаль, законодавство влаштоване так, що податки не сплачувались у наш бюджет. Я неодноразово виступав на обласних нарадах, обговорював це питання з депутатами, але поки що ніяких змін. Будемо намагатись щось змінити на краще.

Чому молоді немає де працювати? Чому не шукаємо місця для нового смітника?

Розглядались уже кілька варіантів для нового звалища. Спочатку хотіли поставити завод по переробці сміття і цим самим забезпечити робочі місця і альтернативну енергію.

Місце для смітника шукаємо. Поки що пошуки не дали результату.

Розкажіть про себе, сім’ю, зарплату. Скільки у вас штатних працівників?  

Декларація була надрукована у місцевих ЗМІ – зарплата 3200 грн. 19 чоловік оформлені в адміністрації…

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...