35 сесія Гадяцької районної ради

35 сесія Гадяцької районної ради

35 сесія Гадяцької районної ради

Поділитися новиною

35 сесія Гадяцької  районної радиА лісу все менше і менше

На  35 сесію Гадяцької  районної ради,  яка відбулась 20 лютого, прибуло 40 депутатів із    56.  На відміну від попередньої сесії, депутатський корпус знову ж таки вирішив не зупинятись для детального розгляду кожного питання, а просто голосувати. Але були й обговорювані. 

Кому збільшились видатки

Після затверджень міського та сільських бюджетів постала необхідність внесення змін до районного, адже розмір багатьох видатків напряму залежав від субвенцій міських та сільських рад.

Тепер доходна частину районного бюджету збільшиться на 2 млн 966 тис. 284 грн (за рахунок коштів субвенцій із міської та сільських рад). Видаткова частина також  змінилась, збільшилась аж на 4 млн 169 тисяч 721 грн, але за рахунок коштів субвенцій вільного залишку коштів по загальному фонду, вільному залишку  бюджету розвитку та цільового фонду.

Лише на освіту видатки збільшились на 2 млн 86 тис. 744 грн. Цьогоріч  районна рада передбачила субвенції РВ УМВС і МЗС  по 100 тис. грн кожному. Страховий запас ПММ по програмі цивільного захисту збільшився на 100 тисяч гривень. Видатки на ЦРЛ збільшились на 379 тисяч (із них на проведення капремонту денного стаціонару – 200 тис. грн, на ремонт офтальмологічного відділення – 129 тис. грн. і 50 тис. грн – на ремонт захисних споруд).

За рахунок субвенцій із міського та сільських рад збільшаться видатки на:

–          підтримку КП «Регіон» – на 159 тис. 200 грн;

–          утримання трудового архіву – на 142 тис. грн;

–          Центр ПМСД, із них 100 тис. грн – на придбання ПММ, 91 тис. грн буде направлена на придбання кардіографів;

–          газету «Гадяцький вісник» – на 146,6 грн;

–          Територіальний центр – на  5 тис. грн (субвенція із Березоволуцької с/р на оплату за енергоносіїв по філіалу);

–          ландшафтний парк – на  205,5 тис. грн.

Не забули й про минулорічні заборгованості – на їх погашення збільшили видатки цільових фондів на 133 тис. 737 грн.

Гроші на ліки

Олександр Мигаль поцікавився, куди витрачаються кошти, призначені для придбання ліків. Відповідав на питання Олександр Подорожний, заступник головного лікаря ЦРЛ.

Усього на придбання  медикаментів, виробів медичного призначення та інструментів у минулому році виділили 1 млн 314 тис. 600 грн.

На ці кошти було закуплено:

– наркотиків – на 64 тис. 400 грн ( зі слів доповідача, усі онкохворі забезпечені повністю);

– медичного кисню – на 38 тис. 200 грн;

– спирту медичного – на 57 тис. 400 грн;

– донорської крові – на 19 тис. 800 грн;

– дезінфікуючих розчинів – на  42 тис. грн;

– засобів дезінфікуючих – на 93 тис.100 грн;

– на стоматологію – 105 тис. 500 грн;

– на зубопротезний кабінет  – 107 тис. грн;

– на СНІД-лабораторію – 130 тис. грн;

– на клінічну та бактеріологічну лабораторії  – 68 тис. 300 грн;

– на ліки  – 343 тис. грн;

– на інструменти та прилади медичні і хірургічні –  41 тис. 500 грн;

– на вироби медичного та хірургічного призначення  – 204 тис. 400 грн.

Кому дістанеться склад?

Полтавська облрада запропонувала депутатам Гадяцької райради розглянути питання про надання попередньої згоди на прийняття майнового комплексу, розташованого за адресою: м. Гадяч, вул. Енгельса, 28, із спільної власності Полтавської області. Після прийняття такого рішення облрада матиме змогу передати цей майновий комплекс гадяцькій громаді (сам склад є збитковим і не потрібен облраді). Тож, по суті, це рішення є формальним. Адже після його передачі склад ймовірно повернеться у майно гадяцької громади. Та кажуть, що на цей склад уже «накинула око» миргородська фірма. Хоча це питання й визвало багато протиріч, профільна комісія рекомендувала депутатам голосувати «за».

Міська рада просить

До депутатів райради звернулась міський голова Тетяна Савченко з проханням підтримати  рішення 48-ї сесії Гадяцької міської ради «Про порушення клопотання про віднесення міста Гадяч до категорії міст обласного значення».

Першим аргументом, чому депутати мають підтримати рішення, було те, що зі статусом «обласне значення» Гадяч має шанс залишитись районним центром після реформи децентралізації. Другий аргумент – місто обласного значення отримує податок із доходів фізичних осіб (раніше це був основний бюджетоутворюючий податок міського бюджету).

Хоч як, бува, не свариться між собою депутатський корпус, а за долю району вирішили боротись разом – бурхливими оплесками  зал підтримав звернення міської ради.

63% аграрних виробників області готові до посівної

Таку цифру назвав ОлександрМіняйло і рішуче наполіг на проведенні наради аграріїв. Із його слів, керівництво району з невідомих причин ігнорує проведення зборів, а ситуація досить складна.

У відповідь голова райради Володимир Нікітенко пообіцяв якнайшвидше провести нараду.

Лісу  все менше і менше…

Депутат райради Михайло Маслюк акцентував увагу присутніх на стан по вирубці лісу. Керівник району, вислухавши усі аргументи, доручив районному прокурору розібратись у справі і на наступній сесії доповісти.

Башта,  стовп чи булава?

Після звернення до міської ради Микола Торяник вирішив відвідати ще й районну сесію. Але тут він запропонував проект не тільки булави, яку він би встановив на місті пам’ятника Леніну. Чоловік знову запропонував реконструювати водонапірну башту. Також він хотів би відновити у центрі дубовий стовп (колись Гадяч на 25 років було звільнено від податків, і  у центрі було встановлено дубовий стовп із 25 кованими цвяхами). Тож що саме першочергово хоче робити історик – не зрозуміло. Та й чи не забагато пам’ятників для нашого міста? 

До речі, 21 березня у ККЗ «Дружба»  відбудеться обговорення цих проектів.

Оксана Кириченко

Ігоря Лідового (колишнього начальника відділу освіти РДА) призначено директором Розбишівської ЗОШ І-ІІІ ст.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...