Перемога в культурно-мистецькій акції «Україна разом!»

Перемога в культурно-мистецькій акції «Україна разом!»

Перемога в культурно-мистецькій акції «Україна разом!»

Поділитися новиною

Перемога в культурно-мистецькій акції «Україна разом!»Усі області України та АР Крим на хвилі патріотичного піднесення взяли участь в Акції єдності, толерантності, дружби всіх народів, які проживають на теренах нашої Батьківщини. Вишивальниці виготовили полотно-карту України із прапорів кожного регіону. Акція відбувалася за ініціативи Вінниччини, карту передавали із області в область, незважаючи на складності та труднощі. Завершилось вишивання у Києві, на Майдані Незалежності, у річницю революційних подій.

Під час вишивання було організовано мистецьку програму, читання патріотичної поезії, звучали народні пісні та Гімн України.

Роботу завершено, авторитетне журі оголосило підсумки в Українському Домі 22 січня в День Соборності України у присутності представників Книги рекордів України.

Перше місце вибороли представниці Полтавщини, друге – Кіровоградщини і третє посіли вишивальниці Івано-Франківщини.

Найбільше нагород отримала делегація нашої області, у складі якої був і фольклорно-етнографічний гурт «Чорнобривці» Хитцівської школи. Вона одержали диплом за активну участь у встановленні національного рекорду «Карта України, вишита вручну найбільшою кількістю людей».

Наші майстрині привезли із собою свої вишивані проекти «Геральдика України у вишивці», «Історія «Гадяцького полку на полотні», «Рушник української єдності». Мовою мистецтва можна сказати багато, головне – навчитися розуміти один одного.

Л. Супруненко, учасниця гурту «Чорнобривці»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...