«Пізнай себе, свій рід, свій нарід»

«Пізнай себе, свій рід, свій нарід»

«Пізнай себе, свій рід, свій нарід»

Поділитися новиною

«Пізнай себе, свій рід, свій нарід»Спробу пізнати себе, свій рід, свій нарід успішно зробили учні Хитцівської ЗОШ І-ІІ ступенів на ІХ Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції, яка відбулася 21-23 січня 2015 року у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна.

Роботи краєзнавчого напрямку гідно представили на суд журі Артем Корнієнко (9 клас), Леся Супруненко (9 клас), Яна Могильник (9 клас), Юлія Романенко (6 клас), Назар Ракитянський, студент Лебединського педучилища, який продовжує займатися краєзнавством у шкільному пошуковому об’єднанні «Дзвін».

Географія учасників конференції була представлена всіма областями України, роботи були надіслані із Криму, Донецької, Луганської областей. На жаль, представники цих регіонів не змогли взяти участь у конференції через бойові дії на сході України. Пізнання свого народу почалося з екскурсії до Сковородинівки – місця, де похований великий філософ Г.С. Сковорода – і продовжилось під час оглядових екскурсій по Харкову.

Під час виступів на конференції, спілкування в колі друзів учасники прийшли до висновку, що найвища цінність на Землі – це життя людини. Зберегти його, зробити цікавим і змістовним, значимим і важливим – ось головна філософія буття людини на Землі. І в царині цієї науки продовжимо свою працю, яка, можливо, для когось із нас стане «сродною», за визначенням Г.С. Сковороди.

Л. Зубко, учитель історії Хитцівської школи

LIVE OFFLINE
track image
Loading...