«…Так трусило, аж телік упав!»

«…Так трусило, аж телік упав!»

«…Так трусило, аж телік упав!»

Поділитися новиною

«…Так трусило, аж телік упав!»Редакційний телефон не затихав, люди починали панікували:

«Що воно таке? Ви чули?  Загуркотіло, затріщало, так трусило, аж телік упав!»,

«…А у нас двері двигтіли…»

Такі ж розмови не вщухали просто на вулиці, звідусіль було чутно, що щось таки сталось:  «…У Біленченківці теж трясло. Я збиралась виходить з дому, а у залі шафа з посудом затряслася!»

 «…Я у Великих Будищах живу. О восьмій прийшла на роботу – усе почало двигтіти. Спочатку думали, стіна впала, а потім зрозуміли, що воно».

«…Звонили родичі із Бакут, так у них там люстра тряслась. Вони вже грішним ділом подумали, шо стріляють…»

 «… У Синівці також потрясло, добряче нагнало страху!»

І таких повідомлень маса – трясло увесь район. Пізніше стало відомо, що не тільки Гадяцький.

Люди вже почали розпускати чутки, мовляв, то у нафтовиків щось вибухнуло, через те й струснуло. Та цю інформацію відразу спростували місцеві нафтогазові комплекси.

Гадяцька метеостанція підтвердила дані про землетрус, але більш точної інформації не надала через відсутність приладів, які б зафіксували підземні поштовхи. 

Що ж таки сталось, ми дізнались від головного рятувальника району Василя Губського. Він повідомив, що Гадяччиною «пройшов» землетрус амплітудою у 4,7 бали (поштовхи зафіксовані Київською сейсмологічною станцією). Він запевнив усіх, що працівники ДСНС  об’їхали територію району, де відчувався землетрус, і перевірили, чи не наробив він біди.

На щастя, постраждалих чи загиблих немає, будинки, окрім незначних тріщин, руйнувань не зазнали. Епіцентр землетрусу знаходився за 35 км  від Гадяча, поблизу с. Василівка Лебединського району Сумської області.  

Оксана Кириченко

«Зона, в якій відбулося коливання земної кори, знаходиться на кордоні північного схилу Дніпровсько-Донецької западини і Воронезького кристалічного масиву, де постійно йде рух підземних пластів, – прокоментував випадок старший науковий співробітник Полтавської гравіметричної обсерваторії Володимир Шляховий. – Подібних поштовхів за рік на планеті фіксується близько п’ятдесяти тисяч. Залежно від глибини процесів, що відбуваються, і близькості до епіцентру вони можуть мати руйнівну силу». «ФАКТЫ» (Полтава)

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...