Чи захищає нас «Захист»?

Чи захищає нас «Захист»?

Чи захищає нас «Захист»?

Поділитися новиною

Чи захищає нас «Захист»?Громадське формування охорони громадського порядку «Захист» функціонує ще з 2003 року. Зізнаюсь чесно, особисто я дуже мало знала про неї, та й мої знайомі, як кажуть, «ні сном, ні духом». Почувши на сесії міської ради, що кожного року цій організації виділяються кошти, я вирішила розширити свої знання про це формування.

Знайшовши номер телефону керівника формування Івана Степанюка, я поспішила домовитись із ним про зустріч. Але чоловік затвердив, що його немає у місті і запропонував поспілкуватись у телефонному режимі.

От що мені пощастило дізнатись про наших добровільних охоронників порядку.

 Формування було створене одним із першим в області на загальних зборах засновників як громадське об’єднання на добровільних засадах із метою сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам, органам виконавчої влади, а також посадовим особам у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень, злочинів, захисті життя та здоров’я громадян.

«Захист» налічує всього 5 чоловік разом із керівником. Чергують разом із працівниками Гадяцького РВ УМВС (проводити патрулювання самостійно не мають повноважень). Чергування відбуваються тричі на тиждень – у п’ятницю, суботу, неділю та святкові дні з 20-ї години і до пізньої ночі. Також, окрім визначених днів, хлопці задіяні в охороні громадського порядку під час проведення святкових та масових заходів у місті.

Формування фінансово підтримує  Гадяцька міська рада. Так, у 2012 році було виділено та використано коштів на загальну суму 3430 грн, у 2013 – 10080 грн, у 2014 – 12000 грн, а на 2015 запланували 15 тисяч.

Патрулювали востаннє ще у минулому році. Керівник зізнається: не патрулюють зараз, бо міська рада ще не виділила кошти. Якось дивно, згодьтеся, як для формування, що працює на добровільних засадах. Патрулювати почнуть десь у квітні-травні, бо, як показує практика, патрулювання у зимовий час не приносять очікуваного ефекту. 

Так чого ж таки не патрулюємо – через відсутність фінансування, чи неефективність, чи, може, просто ліньки мерзнути? Якась дивна розбіжність у наданій інформації.

Що ж, залишається лише сподіватись на пильність місцевих правоохоронних органів. Вони вже точно не чекатимуть, коли дадуть зарплату, а просто сумлінно виконуватимуть свої обов’язки.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...