Адреси «бомбосховищ» будуть пізніше

Адреси «бомбосховищ» будуть пізніше

Адреси «бомбосховищ» будуть пізніше

Поділитися новиною

Адреси «бомбосховищ» будуть пізніше26 січня Кабмін увів на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей, режим підвищеної готовності. Мова не йде про передвоєнний стан, як думає більшість українців. У рамках оголошеного режиму проводиться перевірка матеріально-технічних резервів та інформування населення про порядок укриття в захисних спорудах.

Як діє в режимі підвищеної готовності гадяцька влада, ми дізнавалися у першого заступника голови РДА Івана Волощука, який очолює районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

– Нині проводиться огляд і оцінка об’єктів цивільної оборони. Перевірено вже близько 80% приміщень. Звичайно ж, за 23 роки недогляду вони знаходяться у занедбаному стані, але керівники організацій, у чиєму підпорядкуванні є подібні об’єкти, уже займаються впорядкуванням сховищ, – пояснив Іван Володимирович.

Доглянутими залишаються підвальні приміщення, які знаходяться в оренді. У разі чого укриттями слугуватимуть підвальні приміщення п’ятиповерхівок. Ними займаються керівники комунальних господарств міста.

На прохання читачів опублікувати адреси сховищ чиновник відповів, що оприлюднення цієї інформації можливе лише після проведення комплексного аналізу всіх об’єктів цивільної оборони.

Загалом на території району близько 120 захисних споруд, у місті – близько 50.

Олена Савченко

За Кодексом цивільного захисту України є чотири режими системи цивільного захисту держави. Перший – режим повсякденного функціонування. Другий – режим підвищеної готовності. Третій – режим надзвичайної ситуації. Четвертий – режим надзвичайного стану.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...