Зміни чинного законодавства в частині відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

На пенсію у 55 років

На пенсію у 55 років

Поділитися новиною

Зміни чинного законодавства в частині відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовахУправління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі повідомляє, що згідно абзацу 4 пункту 1 статті 2 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» (із змінами) для підприємств, установ, організацій, крім тих, які є платниками фіксованого сільськогосподарського податку, об’єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» – «з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

1 січня 2015 року набрав чинності Закон України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким внесено зміни до Податкового кодексу України, а саме: із переліку загальнодержавних податків і зборів виключено фіксований сільськогосподарський податок.

Сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній (податковий) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, з 1 січня 2015 року відносяться до четвертої групи платників єдиного податку. Для платників єдиного податку виключень щодо відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, чинним законодавством не передбачено.

Виходячи із вищезазначеного, сільськогосподарські товаровиробники повинні відшкодовувати фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Т.В. Рудченко, начальник відділу надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно-перевірочної роботи                                                                  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...