Чи буде масовим перейменування вулиць?

Поділитися новиною

Найгучнішим питанням першого пленарного засідання сесії міської ради стала пропозиція кількох депутатів перейменувати одну з вулиць. Так, на тій же патріотичній хвилі, міські обранці вирішили змінити вулицю Чапаєва і дати їй ім’я одного з героїв, який загинув на сході. Щоправда ці ж таки депутати не були в захваті від попереднього рішення про перейменування вул. Леніна на Героїв Майдану.

Тому міський голова навіть висловила припущення, що такий хід є своєрідною «помстою», мовляв, тепер і ви помучтеся з документацією. Хоча, що цікаво, у групі депутатів, які винесли це питання на розгляд, були й ті, хто має прямий зв’язок із вул. Чапаєва.

Пропозиція звучала так: назвати вулицю ім’ям першого загиблого в зоні АТО – молодого великобудищанського хлопчини Миколи Прудія. І тут обговорення перейшло на вищі ноти. Одні говорили, що якось нетактовно, він же не гадячани. Іншим не подобалася вулиця, назву якої хочуть змінити. Дехто згадав, що й чорнобильці не вшановані… Проте одним із найкоректніших зауважень  було таке: «Хоча б у рідні спитайте дозволу чи що». Словом, вирішення питання зайшло в глухий кут: то збиралися його знімати, то переносити…

Поставив, як-то кажуть, крапки над «і» один із депутатів міськради, який повернувся із зони АТО у відпустку.

– На знак пам’яті цього хлопця треба тихо вирішити це питання. Думаю, можна підшукати якусь площу чи скверик і назвати не ім’ям одного героя, а, наприклад, «Учасників АТО». Щоб це місце уособлювало всіх, хто загинув чи віддав своє здоров’я за Батьківщину, – сказав Валерій Сухно.  

Після цього різноголосся завершилося. Вирішили залишити це питання на довивчення і остаточно обговорити його на наступному засіданні сесії, яке відбудеться 22 січня. При міській раді створили комісію, яка буде вирішувати всі подальші питання про перейменування вулиць.

***

До депутата міської ради Олександра Товстого звернулися військові, які повернулися у відпустку з АТО. Олександр Берус і Сергій Науменко просили посприяти у вирішенні придбання транспортного засобу. Олександр Товстий пообіцяв допомогти, залучивши депутатський корпус міськради. Тому він і запросив їх на засідання сесії. Вислухавши місцевих захисників, депутати спільними силами пообіцяли якомога швидше вирішити проблему. 

Заробітна плата міського голови на 2015 рік становить 2390 грн. + надбавка до посадового окладу з урахуванням доплати за ранг, згідно з постановою виплачувати щомісячну премію в межах фонду преміювання в розмірі не менше 10% посадового окладу та економії фонду оплати праці. Такі ж надбавки отримуватимуть до своїх зарплат і заступники мера.
Володимир Нестеренко отримуватиме 2304 грн., Михайло Харлан – 2219 грн.

Олена Савченко

1 коментар до “Чи буде масовим перейменування вулиць?

  1. Зэ бэст!!!! 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
    Бера: Саня, нам нужна тачка!!!
    Това: Мля, опять я?!
    Бера: Кроме тебя на эту куйню никто не ведецца.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...