Водохреща у фотографіях

У день передбогоявлення, 18 січня, у Свято-Успенському соборі освячували постову воду.

У день передбогоявлення, 18 січня, у Свято-Успенському соборі освячували постову воду.

Поділитися новиною

 У день  передбогоявлення, 18 січня, у Свято-Успенському соборі освячували постову воду.

Де світить сонцем синій небосхил,
Приймають небеса земну молитву.
Черпни і пий, щоб Бог послав нам сил –
Свій щедрий дар – на подвиг і на битву! 

19 січня православні святкують Водохреща або Богоявлення Господнє. Сьогодні Водохреща – третє найбільше свято, яке завершує цикл Різдвяних свят. Церква розглядає Водохреща Господнє як «свято просвіти» народів, оскільки за її вченням, саме з Водохреща Ісус розпочав проповідь євангельської істини.

 

У день свята здійснюється Велике водосвяття. На свято Хрещення Господнього вода у храмах освячується за особливим чином – великим Йорданським освяченням – і називається хрещенською. Вважається, що освячена у цей день вода набуває цілющих властивостей. Свята вода не псується, тому немає необхідності ставити її в холодильник.

Як  святкували гадячани – дивіться на фото.

Оксана Кириченко 

 Найбільше людей, за нашими спостереженнями, прийшло на освячення води 19 січня до Всіхсвятської церкви.Церква святого Михайла цього дня також зібрала чимало люду.Богдан, Антон, Влад  купаються вже не вперше. А цьогоріч Ігор привіз ще й свою донечку Марійку. Щоправда вона тільки спостерігає. Людмила та Оксана  вважають, що хрещенська вода, завдяки її цілющим властивостям, оберігає їх протягом усього року, зцілюючи тілесні і духовні хвороби.Світлана занурювалась без компанії і, не замислюючись, пірнула у святу водицю з головою.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...