Алгоритм перевірки доходів та майна держслужбовців

Вступив у силу Закон про спрощення порядку відкриття бізнесу

Вступив у силу Закон про спрощення порядку відкриття бізнесу

Поділитися новиною

Гадяцька ОДПІ повідомляє, що Міністерство фінансів України своїм наказом від 3 листопада 2014 р. № 1100 установило Порядок перевірки органами Державної фіскальної служби України достовірності задекларованої інформації щодо наявності майна, набутого посадовцями за час перебування на державних посадах. Нагадуємо, що правові та організаційні засади проведення перевірок державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування з метою відновлення довіри до влади та побудови нової системи органів влади згідно із європейськими стандартами установлено Законом «Про очищення влади», який набрав чинності з 15 жовтня п. р.

Перевірки проводитимуться апаратом Державної фіскальної служби України, а також державними податковими інспекціями за місцем проживання особи, стосовно якої проводиться перевірка. За своєю сутністю перевірка – це аналіз наявної у контролюючого органу податкової інформації щодо доходів, отриманих особою, з метою з’ясування джерел їх отримання, повноти їх відображення в декларації та порівняння відомостей про вказане в декларації майно (нерухоме майно, транспортні засоби, кошти на рахунках у банках та інших фінансових установах, цінні папери, внески до статутного капіталу підприємств), набуте особою за час перебування на державних посадах. Перевірка відомостей стосується лише особи, яка перевіряється, тобто інформація щодо доходів та майна членів сім’ї, вказаних у декларації держслужбовця, не перевірятиметься. Для проведення перевірки мають використовуватися запити про перевірку, копії декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік, а також інші документи чи їх копії.

Порядком установлено тривалість процедури перевірки. Це шістдесят днів із дня початку її проходження. По завершенню перевірки складається висновок про результати перевірки, який надсилається керівнику органу, передбачений частиною четвертою статті 5 Закону “Про очищення влади”. Крім того, орган ДФС, який проводив перевірку, надсилає копію такого висновку до Міністерства юстиції України.

Т. Чорнобривець, перший заступник начальника Гадяцької ОДПІ 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...