Забезпечення учасників АТО технічними та іншими засобами реабілітації в Україні

Об’єднавшись, зможемо більше

Об’єднавшись, зможемо більше

Поділитися новиною

Механізм забезпечення учасників АТО технічними та іншими засобами реабілітації визначено Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 5.04.2012 № 321.

Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації передбачено забезпечення учасників АТО технічними та іншими засобами реабілітації, незалежно від встановлення інвалідності, на підставі рішень військово-лікарських комісій.

Основні види ТЗР:

– протезно-ортопедичні вироби, у тому числі ортопедичне взуття (системи ортезів на хребет, верхні та нижні кінцівки, системи протезів верхніх та нижніх кінцівок, ортопедичне взуття);

– спеціальні засоби для самообслуговування та догляду (наколінники, налокітники, рукавиці, подушки протипролежневі, крісла-стільці туалетні, сидіння на унітаз, сидіння для ванни та душу, підставки для ванни);

– засоби для пересування (крісла колісні кімнатні та дорожні, крісла колісні з електричним приводом);

– допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому (палиці, милиці, ходунки);

– меблі та оснащення (столи, меблі для сидіння, ліжка, матраци протипролежневі, перила та поручні, брусся, опори, поручні).

Учасник АТО або його законний представник подає документи до управління  соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання учасника АТО або за фактичним місцем його перебування.

Перелік необхідних документів для отримання ТЗР:

– паспорт (копія та оригінал);

– ідентифікаційний код (копія та оригінал);

– рішення військово-лікарської комісії чи висновок лікарсько-консультативної комісії про потребу в забезпечення необхідним виробом;

– витяг з наказу командира військової частини (начальника територіального підрозділу) або довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), видана командиром військової частини (начальником територіального підрозділу), з відомостями про участь в антитерористичній операції (для учасників АТО, яким не встановлено інвалідність).

Учасник АТО (його законний представник) обирає протезно-ортопедичне підприємство, на якому буде проведено протезування (ортезування) або забезпечено необхідним технічним засобом реабілітації.

На обраному заявником підприємстві, буде проведено огляд учасника АТО та подальший супровід із надання протезно-ортопедичної допомоги.

За детальною інформацією стосовно забезпечення технічними засобами реабілітації звертатися до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. 50 років Жовтня, 44, тел. 2-06-54, 2-14-75.

В. Тарасенко, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...