Підсумки роботи управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі за 11 місяців 2014 року та стан дотримання страхувальниками трудового законодавства

Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції

Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції

Поділитися новиною

Підсумки роботи управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі за 11 місяців 2014 року та стан дотримання страхувальниками трудового законодавстваЗа 11 місяців поточного року до бюджету управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі з усіх джерел фінансування на виплату пенсій та допомог надійшло 277635,1 тис. грн, що на 14450,0 тис. грн більше, ніж за відповідний період минулого року. План власних надходжень виконано на 123,32%. При плані 669,8 тис. грн фактично надійшло 826,0 тис. грн.

Нині управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі забезпечує роботу з податківцями, що спрямована на погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

У поточному році управлінням Пенсійного фонду та податківцями проведені спільні наради, на яких визначалися актуальні питання та окреслювалися шляхи їх вирішення. Заборгованість зі сплати єдиного внеску, що рахувалася на 1.10.2013 року, становила 680,4 тис. грн. У результаті спільних заходів боржниками за 11 місяців погашено боргів на суму 165,2 тис. грн.

Заборгованість по сплаті пенсійних внесків станом на 1 грудня 2014 року зменшилася, у порівнянні з початком  року, на 23,2 тис. грн і склала на звітну дату 212,6 тис. грн.

Заходами примусового стягнення забезпечено 100% охоплення заборгованості.

Крім того, що своєчасна сплата внесків – це обов’язок кожного платника, треба ще й завчасно кожному дбати про свою майбутню пенсію.

Разом із наповненням бюджету Пенсійного фонду одним із важливих питань є забезпечення функціонування в районі Державного реєстру застрахованих осіб соціального страхування.

Згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», який набрав чинності з 1.01.2004 року, до страхового стажу зараховується лише той період, протягом якого особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який сплачені страхові внески. Тому розмір нарахованої працедавцем своїм працівникам заробітної плати не може бути нижчим за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати. Для призначення пенсії у розмірі не менше, ніж мінімальний, жінки повинні мати 30 років страхового стажу, а чоловіки – 35 років. А якщо виникає випадок смерті, то постає питання соціального захисту не тільки застрахованої особи, але й членів його родини. І якщо до жовтня 2011 року цей стаж становив від 2 до 5 років, то сьогодні, залежно від вікової категорії, стаж збільшено до 15 років. Якщо немає стажу, родина може розраховувати лише на певну соціальну допомогу від держави, а не на пенсію. А у випадку коли найманий працівник працює в роботодавця без оформлення з ним належним чином трудових відносин, він позбавляється права отримувати пенсію при досягненні пенсійного віку.

Т. Рудченко, начальник відділу надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно-перевірочної роботи

LIVE OFFLINE
track image
Loading...