«Кращий державний службовець»

Поділитися новиною

Нещодавно в Києві відбувся щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець», започаткований  у 2008 році з метою зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби. Конкурс покликаний сприяти розвитку кадрового потенціалу державної служби, розбудові безперервної системи підвищення кваліфікації посадовців шляхом самоосвіти.

Цьогоріч Полтавську  область представив 25-річний  Костянтин  Липівець, головний спеціаліст апарату в Гадяцькому управлінні соціального захисту.

Щоправда призових місць не зайняв, але досвіду набув чималого.  Повернувшись до своїх робочих обов’язків, Костянтин  поділився з нами своїми враженнями від конкурсу.

«Закінчивши  Харківську національну  юридичну академію України ім. Я. Мудрого, факультет підготовки кадрів для органів прокуратури України, у 2011 році  я  влаштувався у Гадяцьку районну раду на посаду спеціаліста першої категорії загального відділу виконавчого апарату райради. Рік по тому мені запропонували перейти в управління соціального захисту, де і працюю досі,» –  розповідає хлопець.

Що ж підштовхнуло Вас взяти участь у такому конкурсі?

«Мені запропонували взяти участь.  Так, на першому етапі, районному, я переміг, далі відправив свою роботу на обласний етап конкурсу. Там також отримав упевнену перемогу.  Тож мене як кращого районного спеціаліста і направили вже на Всеукраїнський етап цього ж конкурсу».

Розкажіть, коли і де відбувся заключний етап? Чи важко було?

«Всеукраїнський конкурс відбувався із 25 по 27 листопада. Проводили його на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка, під егідою Національного агентства з питань державної служби в Україні.

Так, дійсно, на цьому етапі було важче, ніж на попередніх.  Щодня конкурсанти слухали лекції на тему «Розробки закону про  державну службу» та «Розгляд доповнень до закону України про  запобігання і протидію корупції», що  послужило своєрідним  підвищенням кваліфікації. Також  учасники конкурсу мали написати творчу роботу  на тему «Особливості кар’єрного росту в органах державної влади місцевого рівня». Заключним етапом була  самопрезентація.  На жаль, призового місця я не зайняв, але у своїй роботі впевнений на усі 100%».

Чи плануєте ще брати участь у подібних конкурсах?

«Авжеж, жаль тільки, 2 роки підряд правилами конкурсу не дозволено брати участь одному службовцю. Тож через рік буду готуватись до чергового конкурсу. У своїх силах упевнений, можливості маю, то чому б ні. Маю непереборне бажання просуватись сходами саме державної служби».

Бажаємо швидкого кар’єрного росту. Дякую за розмову. 

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...