Скільки коштує ялинка?

Скільки коштує ялинка?

Скільки коштує ялинка?

Поділитися новиною

Скільки коштує ялинка?Незабаром у кожну домівку завітає найулюбленіше свято – Новий рік.

ДП «Гадяцький лісгосп» заздалегідь подбав, аби всі бажаючі могли придбати ялинки за доступними цінами. Нікого вже не здивуєш ялинковим базаром. Проте дехто, не зважаючи на те, що лісівники щороку ведуть роз’яснювальну роботу, досі запитує, звідки береться така кількість дерев, і чи дійсно це не шкодить екології. Наша відповідь залишається незмінною.

Основна маса дерев надходить із спеціально відведених територій – плантацій новорічних ялинок, котрі щороку закладаються в лісгоспі. Лісівники піклуються про такі насадження щонайменше п’ять років. Ще один спосіб – це отримання дерев унаслідок рубок догляду. Під час проведення освітлень і прочисток із ділянок видаляються небажані дерева для забезпечення в насадженнях сприятливих умов для росту кращих. Тому вирубування дерев проводиться в обов’язковому порядку, а зрубані ялинки в період передноворічних свят реалізуються.

Ціна на ялинки залежить від їх висоти і відповідно становить: до 1 м – 36 грн, від 1,1-2 м – 42 грн, від 2,1 до 3 метрів – 60 грн. Для любителів створювати ялинкові букети продають новорічний пучок із 3 гілок вартістю 5 гривень. Обов’язковим показником, що свідчить про законність рубання дерев, є наявність на кожному із них бирки зі штрих-кодом.

Хотілося б наголосити на тому, що не варто псувати собі передсвятковий настрій, бажаючи зекономити на купівлі дерева. Збитки, заподіяні лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту, оцінюються в 198 грн. 45 коп., а також штрафом у сумі 85 грн. за адміністративне правопорушення. Отже, загальна сума штрафу складає понад 280 грн. Подумайте, чи варто йти на самовільний поруб.

Шановні жителі міста та району, купуйте ялинки з радістю, адже вони для того і зростали, аби прикрасити ваш дім та зробити свято казковим.

ДП «Гадяцький лісгосп»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...