Термобудка по-гадяцьки

На фото: Євген Терновий, Василь Дерев’янко, Олексій Каноніков.

На фото: Євген Терновий, Василь Дерев’янко, Олексій Каноніков.

Поділитися новиною

На фото: Євген Терновий, Василь Дерев’янко, Олексій Каноніков.Є балони? – Везіть на вентиляторний завод

Ось такі буржуйки, або «анаконди», як їх по-своєму називають військові, узялися виготовляти працівники Гадяцького вентиляторного заводу «Горизонт». За основу – газові балони, плюс схема виготовлення, яка «гуляє» Інтернетом, і, звичайно, ж ентузіазм і патріотизм.

Уже перший десяток солдатських пічок відправлено. Хлопці, що трудилися над ними, говорять: такі буржуйки невибагливі до матеріалів, а ще довго дають тепло.

– Якщо в кого є балони, якими ви не користуєтеся, то привозьте до нас, ми  готові працювати, – говорять робітники заводу.

До речі, до кожної «анаконди» роздрукували інструкцію, щоб солдати знали, як нею користуватися.

 

На фото: Анатолій Вовк, Володимир Устименко, Олег Гуренко, Ігор Богуш, Роман Гринько, Сергій Бондаренко, Євген Сатріков (з Луганщини), Микола Кримовський.Термобудка по-гадяцьки

На подвір’ї того ж таки заводу «Горизонт» готують ще термобудку для однієї з військових частин АТО. Таку роботу «підкинув» працівникам один із місцевих волонтерів Олександр Куришко.

Із зони бойових дій привезено вагончик, який робітники вентиляторного заводу вдосконалили. Оббили теплоізолюючою фольгою, підлогу вкрили лінолеумом, установили буржуйку, вивели теплу воду, зробили вентиляцію.

– Часу небагато, тому хлопці поспішали – виходили у вихідні, – розповідає директор вентиляторного заводу Євген Гончаров.

Чоловіки працюють за свій рахунок – із патріотичних міркувань. Узяли участь у підготовці термобудки і переселенці іі східного регіону.

Та обійшлися не лише силами заводу, а, як-то кажуть, з миру по нитці… Так, склопакет для вагончика надав приватний підприємець Сергій Литвиновський, пиломатеріалами та маскувальною сіткою забезпечили аграрії ПрАТ «Райз-Максимко».

Олена Савченко

Такий вагончик закопується спеціальною технікою в землю.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...