Переможці серед еко-українців у Києві

Поділитися новиною

У нашій шкільній родині велика радість: учениці Юлія Романенко та Ірина Сушко стали півфіналістами конкурсу «Еко-ідеї з усього світу 2014».
Засновником та організатором проведення цього міжнародного конкурсу став «Фонд братів Кличків». Ця всеукраїнська благодійна організація заснована Віталієм та Володимиром Кличками у 2003 році.

Головною метою Фонду є допомога молоді у формуванні здорового стилю життя та здорового способу мислення для подальших життєвих досягнень, виховання дбайливого відношення до природи, залучення підростаючого покоління до природоохоронної діяльності .

Робота з екологічного виконання в Хитцівській школі ведеться вже багато років. Це участь в Акціях із природоохоронних проблем «За чисті джерела», «За безхмарне небо», «Зустрічайте птахів», «Посади квітку», «Допоможи чотириногому другові» тощо.

Звіти про щорічну роботу лягли в основу написання роботи «Заповідні території села Хитці» на конкурс МАН. Яна Просоленко, Ігор Будник, Яна Завгородня, Оксана Лиманець, Іра Завгородня та Стас Ляшенко отримали в нашій школі перші навики науково-дослідницької роботи.  Виступи екологічної агітбригади «Джерело» протягом останніх років дістають високу оцінку журі та призові місця на районних і обласних оглядах.
Описи та фотозвіти краєзнавчо-екологічного характеру експедицій поповнили обладнання географічного кабінету школи та експозиції історико-краєзнавчого музею школи «Перевесло».
Тому у нас було що подавати на цей міжнародний конкурс:   
 – « Зозулинцеві луки –  перлина Гадяцького ландшафтного парку» – Іра Сушко,  4 клас;
– « Природоохоронні акції – голос майбутнього» – Юлія Романенко,  6 клас;
– « Озеро Моховате – водяне око нашої малої Батьківщини» – Альона Куріп’ятник , 7 клас;
– « Відродження Свято-Троїцької  церкви в с. Хитці» – Артем Корнієнко,  9 клас;
– « Сповнений таємниць і чар Гончарський яр» – Діана Павленко,  9 клас.
Ці проекти були цікавими та оригінальними, але перемогу одержали найактуальніші в екологічному просторі.

У пам’ятці еко-українця, врученій під час конкурсу кожному учаснику, указано орієнтир подальшої краєзнавчо-пошукової роботи. Тож будемо працювати всією шкільною громадою в ім’я процвітання  рідної  України.
Світлана Корнієнко, учитель географії  Хитцівської ЗОШ І-ІІ ст.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...