Ми роду козацького діти

Ми роду козацького діти

Ми роду козацького діти

Поділитися новиною

Ми роду козацького дітиМи роду козацького діти,
Ми любимо землю і квіти,
І сонце нам шле свій привіт –
Землі української цвіт.

Такими словами розпочалося свято для учнів початкових класів у Веприцькій ЗОШ.

Поглибити знання про історію козацтва, згадати наших славних козаків, народні пісні й танці, розвивати рухову активність дітей засобом фольклорних ігор, поєднувати фізичну культуру та інтелект, виховувати повагу до національних героїв, сприяти популяризації здорового способу життя – мета, яку ставили перед собою вчителі Г. Гусаренко, Н. Губар, В. Москаленко, В. Близнюк та їх вихованці.

На сцені в національних костюмах змагалися курені 3-4 класів. Сильні і спритні козаки-хлопці, гарні і усміхнені дівчата-козачки почали своє змагання з девізів, козацьких пісень та українських запальних таночків. Отамани змагалися, розколюючи горіхи молотком. Дівчатка – у «Веселому конкурсі» і «Господарочці», а хлопці: стрибали на скакалці, влучно «стріляли», носили навпочіпки булаву, надували повітряні кульки, «билися» як півні, танцювали гопака та ще й заплітали дівчатам коси. Змагання проводилися в дружній, душевній атмосфері. І коли хлопці, осідлавши «коня», перевозили дівчат на другий берег річки, глядачі були у захваті, сміялися і аплодували.

І хоч би що там не говорили про Україну та її традиції «сусідські» ЗМІ, ми ще раз переконалися: ми гідні свого українського роду, і «козацькому роду нема переводу».

В. Москаленко, педагог-організатор школи

LIVE OFFLINE
track image
Loading...