Творча перемога котляревців

Творча перемога котляревців

Творча перемога котляревців

Поділитися новиною

Творча перемога котляревців25-28 жовтня 2014 року в найзахіднішій точці на мапі України, яскравій перлинічарівного вінка народної творчості – місті Ужгород на Закарпатті – проходив І Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс національних культур та народної творчості «Яскрава країна» Закарпаття – 2014». Більше 700 учасників з усієї України змагалися за першість у трьох мистецьких жанрах: вокальному, інструментальному та хореографічному.

Дні, проведені на теренах Срібної Землі (так називають Закарпаття), подарували конкурсантам безліч щасливих емоцій та вражень. Нашу рідну Полтавщину в цьому яскравому суцвітті талантів представили улюблениці гадяцької публіки – вокальне тріо «Роксолана» у складі студенток IV курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського Софії Анісімової, Людмили Кіяшко та Неоніли Лук’яненко (вокальний жанр) та студентка II курсу спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» Світозара Остиста (інструментальний жанр).

Високоповажне журі гідно оцінило наших конкурсанток.

Вокальне тріо «Роксолана» (керівник Наталія Горбачик) – І місце у номінації «Народна пісня»;

Світозара Остиста (керівник Алла Гоменко) – І місце у номінації  «Народна музика» та ІІІ – у номінації «Народна пісня».

Хочеться відзначити високий рівень організації конкурсу громадською організацією «Яскрава країна» з м. Дніпропетровськ та обласного управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації. Творчі перегони вокалістів та інструменталістів проходили в Ужгородській філармонії – пам’ятці архітектури початку XX століття. Заключний Гала-концерт відбувся в Закарпатському обласному державному українському музично-драматичному театрі, де вокальне тріо «Роксолана» мало можливість ще раз показати власну майстерність, вклавши всю свою любов у виконання народної пісні. Проживали та харчувалися учасники конкурсу в готелі «Інтурист-Закарпаття».

У ці фестивальні дні ми ще раз переконалися, яка велика, красива та яскрава наша Батьківщина. І ми всі власною працею, творчістю та любов’ю повинні її зберегти, щосили пропагувати Україну серед інших культур світу. Адже культура – це те, що живить наші душі і наші світи енергією для розвитку, пізнання та єднання. І нехай ця енергія наповнює наші серця спокоєм, радістю, рівновагою, умиротворенням і дає нам сили жити і творити нові світи та власні шедеври.        

А ще хочемо подякувати директору училища культури А. Насменчуку та директору ПВП «АСК» О. Боцулі за підтримку та можливість побувати на мистецькому святі народної творчості в м. Ужгороді.

Наталія Горбачик, викладач-методист хорових дисциплін

LIVE OFFLINE
track image
Loading...