І щуку кинули у річку…

Поділитися новиною

«Ємця звільнили із посади керівника МКП «Комунсервіс»? Щось не віриться», – кажуть люди. Ніхто про це не чув, а у місті його досі вважають керівником цієї установи. Та чутки виявились правдою – це нам повідомила міський голова Тетяна Савченко. З її слів, Микола Ємець звільнений із посади 1 вересня рішенням суду. Мовляв, за сміттєвоз гроші перераховані, а авто не отримали, і звільнення стало своєрідним покаранням  за це.

Судове рішення по цій справі ми знайшли у мережі Інтернет. 

Вирок датується 15 липня 2014 року. На відкритому судовому засіданні у Гадяцькому районному залі суду розглядалось кримінальне впровадження, в якому обвинувачували Миколу Ємця у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.367 та ч.1 ст.366 КК України.

Та почнемо спочатку…

Микола Ємець був призначений на посаду директора МКП «Комунсервіс» у 2002 році. Основними обов’язками його як директора було: керівництво підприємством, організація його виробничо-господарської, соціально-побутової та іншої діяльності, забезпечення виконання завдань підприємства згідно законодавства, статуту підприємства та контракту, організація фінансового контролю за діяльністю підприємства, здійснення контролю за ефективністю використання та збереження закріпленого за підприємством комунального майна.

Аж до 2013 року він сумлінно виконував свої прямі обов’язки, поки сесією міської ради не було прийняте рішення про виділення 255,5 тис. грн на придбання самоскиду марки АСG ГАЗ 3309-СС-900 мм. Відразу по тому провели тендер, який виграло ТОВ  «Східспецтехніка», що в Луганську (кажуть, фірма належить  старшому сину Януковича, у народі Саша-стоматолог). Напрочуд швидко «Комунсервіс» зі «Східспецтехнікою» уклали договір, згідно якого постачальник зобов’язувався  доставити самоскид, а замовник – оплатити предмет закупівлі. Розрахуватись мали так: 50% передплати, решта суми – після отримання автомобіля. Термін дії договору закінчувався 31 грудня 2013 року, відповідно і авто мало бути у Гадячі до нового 2014 року.

Відтоді почались не зовсім зрозумілі речі. Не відомо чому і за яких причин Микола Олексійович вирішив підписати фальшиву накладну, у якій стверджувалось, що автомобіль він уже отримав, і тому потрібно перерахувати за нього гроші у повному обсязі. Та дивним також є те, що казначейство у мінімальні терміни провели платіж (у повному обсязі, коли потрібно було лише половину від суми!) у той час, коли так «туго» проплачувались рахунки.

Виходить, грошики «пішли», а самоскид не приїхав. Залишається тільки здогадуватись, яку вигоду мав сам керівник установи, якщо свідомо пішов на порушення законодавства.

У липні 2014 року Гадяцьким районним судом Миколу Ємця було визнано винним, а злочини охарактеризували як «невеликої та середньої тяжкості». Шкода завдана лише державним та суспільним інтересам, тож запобіжні заходи відносно засудженого не застосовувались.

Отже, за те, що Микола Ємець перевів 255 тисяч бюджетних коштів невідомо куди й кому, він втратив посаду і заплатив 1968 гривень за проведення двох судово-економічних експертиз.

Нині Микола Олексійович працює у тому ж таки «Комунсервісі» на посаді інспектора по благоустрою. За щасливим збігом обставин, у час, коли в Україні безробіття, а у Гадячі вільного робочого місця не знайдеш, на підприємстві знайшлася вакансія, яку і обійняв колишній начальник.

Виходить, наші керівники «дохазяйнувались»: хто готель довів до «ручки», а хто гроші Саші-стоматологу подарував. А що наступним буде – страшно і подумати.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...