Заколот чи збіг обставин?

Поділитися новиною

У 30-х роках саботаж відносився до «контрреволюційних  злочинів», за які, відповідно до тодішнього законодавства, можна було отримати чималий термін ув’язнення, а то й вищу міру. «Саботаж» – свідоме невиконання будь-ким певних обов’язків або умисне недбале їх виконання зі спеціальною метою ослаблення влади уряду і діяльності державного апарату.

Щось подібне стало модно і нині. Місцеві депутати не бояться ні законодавства, ні осуду виборців і  навмисно саботують проведення сесії районної ради, цим самим підриваючи авторитет голови райради і, звісно, усього депутатського корпусу як діючої ланки влади у районі.

Не судилося відбутись 32-й позачерговій сесії  Гадяцької районної ради. Дивно, але на засідання не з’явилася більшість депутатського корпусу, що неабияк образило присутніх. У призначений час, о 10 годині ранку,  27 депутатів, сумлінно виконуючи  свій обов’язок перед своїми виборцями, прийшли на сесію і терпляче чекали початку засідання. Тим часом Володимир Нікітенко разом із головою РДА Олексієм Матюшенком намагалися врятувати становище і викликати хоч кількох чоловік для проведення засідання. Але потрібної кількості так і не набралося, тож за відсутності кворуму (для проведення засідання мають бути присутніми 28+1 депутат) сесія не відбулась.

Зі слів Володимира Нікітенка, він скликав позачергову сесію, щоб розглянути вкрай важливі питання для життєдіяльності району – необхідно було внести зміни до бюджету, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон.

Склалося таке враження, що хтось просто намагається підірвати авторитет районної влади, бойкотуючи новообраного голову. У залі засідань «ходили розмови», що таким чином депутати вирішили помститись за примусову заміну голови районної ради і тепер зриватимуть засідання.  

Тож, шановні читачі, ось прізвища ваших обранців, тих , які прямо чи завадили проведенню сесії.

Довгаленко Д.Д., Жердєв Ю.Г. не з’явились через поважну причину – хворіють.

А усі інші відбулися відмовками: хтось обіцяв, але не прийшов, хтось просто не відповідав на дзвінки,  у когось діти хворіють, а у декого просто «свайбиться». Це Балко В.В., Березенко О.М., Гапонов О.Ю., Геращенко О.В., Глушак О.В., Деркач Ю.Я., Іванюта І.І., Інзик С.І., Коваленко Н.М., Копко Г.Г., Кратенко Н.П., Кревсун І.М., Лідовий І.Г., Лукаш О.Р., Мардакін С.Л., Маслюк М.П., Мигаль О.М., Мисюра Г.О., Міняйло О.В., Мотрич Д.М., Нечитайло О.М., Огризько І.В., Оробей В.А., Пилипенко П.Ф., Приходько Л.В., Цимбал А.Г., Ющенко О.С.

Жаль, що у нашому районі між депутатами немає згуртованості. Адже коли обранці давали присягу, вони обіцяли захищати права, свободи та інтереси своїх виборців. Тепер про свої обіцянки напевно забули.  Сподіваємося, здоровий глузд таки переможе, і наступного разу  депутати відкладуть усі особисті справи і образи та візьмуться за виконання обов’язків. А якщо ні, тоді вам, шановні мешканці району, потрібно добряче замислитись – чи потрібні вам такі обранці і кого обирати на наступних виборах?

Оксана Кириченко

Олександр  Богатий (начальник Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго») розповів про графіки відключення електрики в районі:

«Нещодавно був складений «Графік дискретної подачі електричної енергії». Графіки укладені і затверджені. Згідно цих  графіків відключення заплановане тричі на добу: перша черга  7:30–9:00, друга 12:00–13:30, третя 16:30–18:00.

Відключенню підлягають практично всі населені пункти  Гадяцького району, за виключенням частини міста Гадяча, яка приєднана до ліній, від яких отримують електроенергію важливі об’єкти, такі як  котельні міста, об’єкти водозабезпечення і водовідведення, лікарня і геріатричний будинок.

У Гадячі підпадають під відключення ті споживачі, які проживають у районі цегельного заводу, вул. Прокоповича, по Першотравневій від Гадяцької філії «Полтаваобленерго», мікрорайон Молодіжний і район вул. Дзержинського. Решта міста  відключатись не буде.

На сьогодні оптимістично повідомляю про те, що, можливо, ці графіки вводитись не будуть, тому що на даний час юридично не визначений порядок їх введення». 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...