«Юний Гетьман-2014»

Поділитися новиною

15 жовтня у приміщенні Будинку дитячої творчості відбувся конкурс «Юний Гетьман-2014,» який проводиться вже більше 10 років. У конкурсі взяли участь учні 8-х класів гадяцьких шкіл. Хлопці змогли проявити себе в 5 випробовуваннях. «Край наш рідний – Україна, ми в ній козаки» — учасники розповідали про своє життя. Наступне завдання називалося «До булави треба ще й голови» — хлопці на швидкість повинні були зібрати з букв ім’я та прізвище одного гетьмана.

У  третьому випробовуванні учасники розповідали, як правильно варити куліш, у четвертому юні козаки демонстрували свою силу — за одну хвилину учасники повинні були якомога більше разів підійняти гарбуза. А в заключному випробовуванні «У козацькім краї і сопілка грає» хлопці показували свої таланти. Журі дуже сподобалося виконання, і за це завдання всім було дано найвищий бал. У номінації «Неповторний талант» переможцем став учень гімназії ім. О. Пчілки Валентин Слободян. Кращим у номінації «Вражаючий інтелект»  став учень школи №2 ім. М.П. Драгоманова Артем Рудецький. Звання «Завзятий борець» отримав учень школи №3 Ярослав Спориш. І номінацію «Справжній козак»  здобув Андрій Шелех, учень школи №4.

Абсолютним переможцем став учень школи-інтернату  ім. Є.П. Кочергіна Михайло Ребрик. Він і поділився зі мною своїми враженнями: «Якщо чесно, то я надзвичайно хвилювався, але допомогла підтримка моїх друзів, які прийшли вболівати за мене. Я доволі довго готувався до цього конкурсу, і це, звичайно, дало свої  результати. Мені сподобалася булава, котру я сьогодні завоював. Було цікаво помірятися силами зі своїми ровесниками».

Членами журі конкурсу  були Є. Білоцерківець, В. Васильченко та Н. Харагай.

Мені вдалося поспілкуватися одним із суддів — В. Васильченком. Ось що він розповів: «Я в перше беру участь в якості члена журі. Чесно кажучи, вражений підготовкою конкурсантів. Усі хлопці дійсно мали шанси перемогти. Сподобалась мені і підтримка залу —  однокласники та друзі учасників щиро вболівали за них».

Призи конкурсанти  отримали  від спонсорів ПП Ситник, ПП  Бузало.

Дмитро Голубенко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...