Щодо виконання судових рішень по виплатам дітям війни і чорнобильцям

Поділитися новиною

23.09.2014 р. набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 3.09.2014 № 440, якою затверджено Порядок погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою (далі – Порядок).

Цей Порядок визначає механізм обліку виконавчих документів та судових рішень, передбачених пунктом 3 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень».

Дія зазначеного Порядку поширюється на рішення судів, які видані або ухвалені до 1.01.2013 (у тому числі які були змінені рішеннями апеляційного чи касаційного суду).

Рішення судів, скасовані апеляційним або касаційним судом з постановленням нового рішення після 1.01.2013, виконанню згідно з Порядком не підлягають.

Указана урядова постанова передбачає звернення громадян до державної виконавчої служби, яка після опрацювання відповідних документів має передати відомості про виплату коштів за рішенням суду до органів Держказначейства.

Погашення заборгованості здійснюється Держказначейством у межах бюджетних асигнувань, визначених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

В. Товстий, начальник управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі

1 коментар до “Щодо виконання судових рішень по виплатам дітям війни і чорнобильцям

  1. навіщо було давати надію бідним старцям- виплатити в першу чергу-з такими темпами мій батько отримає свої кошти, коли йому буде105 років- брехуни. собі на підвищення зарплат знаходите, а люди, котрих обікрали навіть на похорони собі не мають. навіть при януковичеві виплачували швиденько, а ваші обіцянки залишилися…. як людям вірити- що не пообіцяли,то брехня.видали закон та забули забезпечити його грошове виконання- як завше….і не потрібно закриватися АТО -ці старі люди третю частину пенсії віддавали нашим захисникам.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...