Хто захопив склад ЦО?

Поділитися новиною

Чутки навколо цього об’єкту ходили давно – чи то хтось орендує склад, чи й зовсім викупив.  А днями ми дізналися, що за невідомих причин працівники районного відділу міліції разом із прокуратурою опечатали приміщення колишнього складу цивільної оборони. Попередні обставини події не відомі, тому ми вирішили вияснити, чиї ж вони, ті загадкові склади ЦО, адже вони є стратегічним об’єктом, тим паче у такий скрутний для країни час.

Першим, до кого ми зателефонували, було Головне управління Державної служби із надзвичайних ситуацій у Полтавській області (адже згідно закону склади мають підпорядковуватись саме їм). Спілкувалась із нами начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Світлана Рибалко, яка пояснила, що ще у 2008 році склади зняті з їхнього балансу, і порадила нам звернутися до місцевого управління МНС.

Тож наступним став місцевий відділ МНС. Черговий частини допомагав, як міг: не кладучи телефону, розпитав своїх колег і нарешті дав відповідь на наше питання: «Склади цивільної оборони не числяться у нас на балансі. Зв’язуйтесь із РДА».

Щоб не втрачати часу, ми зв’язались із самим головою РДА Олексієм Матюшенком. Він розповів нам, що склад віднедавна опечатаний, і порадив поговорити з Анатолієм Кедою (мовляв, він детальніше розповість про ситуацію).

Анатолій Кеда, керівник відділу МНС і цивільної оборони при РДА, дійсно розповів трішки ясніше, але не більше того. Із його пояснення ми зрозуміли, що на сьогодні склад опечатаний. До цього об’єкт, без відома на те відповідних посадових осіб, знаходився у користуванні і під охороною у приватної особи (ім’я якої нам не відоме), яка самовільно завезла туди сільськогосподарське обладнання. Дізнавшись про це, працівники районного відділу міліції та прокуратури прибули туди для з’ясування обставин.

Наостанок за офіційною інформацією ми звернулись до Геннадія Білоцерківця (в.о. начальника Гадяцького РВ УМВС), який відмовився надавати будь-які коментарі, аргументувавши тим, що «…це питання не для загалу, проводяться заходи».

Тож з’ясувати, хто «захопив» склади ЦО, і чому про це ніхто із чиновників не знав, залишилось відкритим. Сподіваємось, шановні читачі, що після закінчення слідства ми зможемо дати хоч якесь пояснення з цього приводу.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...