Нарешті у місті світитимуть ліхтарі

Поділитися новиною

Остання сесія міської ради відбулася 8 жовтня. Питань у порядку денному було небагато, тож і тривало засідання не більше години, що неабияк порадувало депутатів. Що обговорювали, читайте далі.

ДОПОМОГА ДНЗ

Цього разу більшість питань порядку денного була направлена на допомогу деяким міським дошкільним навчальним закладам. Зокрема, ДНЗ №9 «Дзвіночок» виділили 5500 грн. для придбання  пральної машини.  А от ДНЗ «Первоцвіт» пощастило більше – їм виділили 48125 грн. для проведення капітального ремонту тротуарних доріжок, що по вулиці Тельмана, 18 (роботи виконуватиме ПП Руслан Савченко, приступить до роботи, як тільки кошторисну документацію перевірить інвестекспертиза) і 40292 грн. на проведення капітального ремонту санвузлів (документація готова, підрядник Василь Коломієць).

Що стосується дошкільних закладів, відбулися зміни у бюджеті міської ради – загальна сума перенесень із загального бюджету складає 108 тисяч гривень на продукти харчування по дитячих садочках (перенесення через зростання цін на продукти).  

Відповідно до цього зросла й ціна на харчування – раніше один день харчування коштував не більше 14 гривень, зараз близько 16 грн.,  що прикро,  бо якість харчування не змінилася. РЕКОНСТРУКЦІЯ ВУЛИЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ

Зі слів міського голови Тетяни Савченко, проектно-кошторисна документація на ремонт вуличного освітлення  була виготовлена ще в минулому році, але через нестабільну роботу  казначейства робота зупинилась. Цього року проплати відновилися, і можна розпочинати ремонт. Проводитиметься повна реконструкція вуличного освітлення, зокрема, це проведення 5-го кабелю вуличного освітлення. Займатись цим буде підрядна організація НВП «Промприлад». Попередньо загальна кошторисна вартість робіт 257184 тис. грн.

Тож якщо хочете дізнатися, чи буде світло на вашій вулиці, шукайте її у переліку тих, які будуть ремонтуватись: вулиці Дзержинського, Кіндратенка, Крупської, Енгельса, Франка, Вокзальна, Лохвицька, Терешкової, Ак.Павлова, Гагаріна, Сумська, Щорса, Кобилянської, Тітова, Владка, Садова, Ярова, Спортивна, Островського, Набережна Псла, Козаченка, Жовтнева, Тельмана, Волгоградська, Радянська, Тімірязєва, Будька, О.Пчілки, Дружби, Молодіжна та провулки Лохвицький, Базарний, Гайдара, Першотравневий.

РЕМОНТ ДОРІГ РОЗПОЧАТО

Проектно-кошторисна документація на ремонт доріг по вул. Швидкого, 5,  50 років Жовтня, 11, 17, 23 (будинки біля РАЦСу) була зроблена ще в  минулому році, але, як у випадку із освітленням, не була проплаченою. На сьогоднішній день ремонт уже розпочався по вул. 50 р. Жовтня, 17, і до кінця місяця роботу мають закінчити.  На ремонт цих вулиць виділено 200076 гривень.    

***

Самостійно дбають про дорогу і жителі вул. Андрієвського та Миру. Вони частково закупили матеріали на проведення ремонту цих вулиць, і міська рада в допомогу також виділила 30 тис. грн на придбання щебеню та роботу спецтехніки.

***

У планах на ремонт також і вулиця Дзержинського. Із минулорічного інвестиційного висновку на ремонт лишилось 110 тис. грн, тому як тільки знайдеться підрядник, який погодиться взятись до роботи, ремонт розпочнеться.

ЧИ ПРОТІКАТИМЕ ДАХ?

Будинки за адресами вул. 50 р. Жовтня,13, 56, Тельмана,14-а, 18-а, Швидкого,7,  Шевченка, 32, уже давно потребують капітального ремонту даху. Міською радою виділялись кошти на ремонт покрівель, але цього було мало. Тож вирішено виділити  ще 20 тисяч гривень на бікропласт, але за умови, що це остання сума. Відтепер, оскільки ремонт не входить у тариф за квартплату, кошти на ремонт будинків, квартири в яких усі приватизовані, виділятимуться тільки за умови залучення коштів мешканців цього будинку, тобто 50/50. Тож якщо хочете, щоб «за комір не капало», збирайте гроші, а міськрада додасть.   

СОЛІ НА ЗИМУ ВИСТАЧИТЬ

Не за горами зима, тож пора подбати про утримання вулиць і закупити сіль. У минулому році міська рада закупила 40 т солі у ПП Луць, частина якої залишилась невикористаною. Цьогоріч на сіль виділили 20 тис. грн., про доставку ведуть перемовини із  ДП «Артемсіль». 

РІЗНЕ

Рубрику «різне» розпочали із дещо пікантного питання: депутат міської ради Лариса Окаянченко звернулась до присутніх із скаргою на те, що в будинку за адресою Ярова, 32 функціонує дім розпусти, де було помічено багатьох відомих місцевих персон. Мер міста пообіцяла направити цю скаргу до райвідділу міліції.

***

Далі депутат Віктор Хоменко  зачитав скаргу від жителів будинку 74 по вул. Тельмана. До їх 5-поверхівки прибудовують приміщення, яке власники планують згодом обладнати як магазин. Жителі будинку не згодні з таким рішенням, тому написали скаргу.

Відповідь на лист Тетяна Миколаївна дала відразу: «По-перше, це звернення не від жителів будинку, а від однієї особи, яка навіть проживає не у тому під’їзді, до якого прибудовуються. Вона також звернулась до прокуратури і прокурор дав доручення вивчити цю справу, тому я вже із нею ознайомлена і можу дати змістовну відповідь. У 2008 році  був укладений акт оренди земельної ділянки, і з того ж року орендар платить орендну плату, хоч ділянка до цього часу не використовувалась. Днями ми із комісією були там, порушень не виявили,  навіть доріжка плиткою зроблена, щоб на час будівництва жителям було зручно. Жителі під’їзду, до якого приблоковується приміщення, абсолютно ніяких заперечень не мають проти будівництва. Міська рада на виконкомі  дала дозвіл на виготовлення проектно-кошторисної документації, який пройшов усі служби погодження, тож у орендаря є законна декларація на початок будівництва».

Ось приблизно таку відповідь отримають і жителі будинку по Тельмана,74.       

Оксана Кириченко

Спілка ветеранів Афганістану звернулися із проханням звільнити сім’ї загиблих учасників бойових дій в Афганістан від комунальних платежів. Депутатський корпус одноголосно підтримав пропозицію, але звільнили тільки Валентину Козаченко від оплати за воду.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...