Жити, творити, працювати і відпочивати з Україною в серці

Поділитися новиною

Кожен із нас живе мрією, мрією про улюблену працю, гарний настрій, доступний та цікавий відпочинок. Наразі саме остання мрія часто перетворюється на головну, і від неї залежить настрій, самопочуття і праця людини в подальшому. Відпочинок, особливо активний, приносить не тільки фізичне і моральне задоволення, а й насолоду від спілкування з природою, новими людьми, глибше пізнання історії та звичаїв, культурних надбань.

Саме такі цілі ставить перед собою туристична індустрія. І наш край має найкращі в цьому плані пропозиції. У районі можна робити цікаві пішохідні, вело-, авто- та водні маршрути. Природні умови краю принесуть задоволення найвибагливішим, а багата історія краю задовольнить запити та цікавість допитливих.

Олександр Зозуля


 

У День туризму –на екскурсію

Три шкільних автобуси відправилися в суботу від історико-краєзнавчого музею.

27 вересня в Україні відзначали День туризму. Тож учні п’яти міських і Краснознаменської шкіл вирушили краєзнавчим маршрутом по рідній Гадяччині.

Працівники історико-краєзнавчого музею підготували школярам три різні маршрути.

Один автобус відправився за таким напрямком: Веприк – Бобрик – Плішивець. Дітвора відвідала музей імені Духова, ознайомилася із життєвим шляхом славетного земляка Нестора Амбодика-Максимовича. До речі, у цьому році йому виповнюється 270 років із дня його народження.  У Бобрику побували в будинку Масюкова,  а також на території колишнього жіночого монастиря. Останнім пунктом екскурсійного маршруту стала Плішивецька церква.

Другий автобус попрямував партизанськими стежками села Лютеньки. Там же школярі відвідали музей, де прослухали розповідь екскурсовода про бойову славу Миргородської 373-ї стрілецької дивізії, про тяжкі роки Голодомору, про генерала О. Засядька.

Третій автобус возив краснознаменських школярів історичними місцями Гадяча. Вони побували на екскурсії в історико-краєзнавчому музеї, побачили фрагмент підземелля, відвідали музей бджолярства. Милувалися красою Свято-Успенського собору та Зеленого гаю.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...