«Моя внучка просто в восторге от Украины и лагеря «Горизонт»

Фото використане як ілюстрація.

Фото використане як ілюстрація.

Поділитися новиною

Фото використане як ілюстрація.Щоб не проґавити найбільше свято для освітян – День учителя – гадячанка Ніна Сук зателефонувала за тиждень до виходу номера газети. Подзвонила, аби до вітальних слів додати ще й слова вдячності.

— Вы знаете, я хочу сказать, что учитель – не просто должность в школе, а место человека в судьбе, – щиро мовила по телефону  жінка. Сама вона народилася в Росії, але вже близько 30 років Гадяч є для неї другою батьківщиною.

На такі теплі слова для місцевих освітян жінку надихнуло ось що.

— Моя внучка Лерочка  живет в Смоленске.  Ей 14 лет. Она каждое лето приезжает к нам в гости. В этом году я купила ей путевку в лагерь «Горизонт».  Лера, честно говоря, очень переживала, поскольку никогда не отдыхала так. Да и, как бы, язык не очень понимает.

Але боятися було нічого. Дитячий оздоровчий табір тепло зустрів дівчину. Нові знайомства, переживання спогади…

— Очень хочу поблагодарить педагогический коллектив школы-интерната. Они такие молодцы! Так превознесли патриотизм украинского народа. Моя внучка просто в восторге от Украины и лагеря. Просила купить вышиванку. Когда мы поехали на ярмарку, купила украинский венок. А еще ей подарили украинский песенник. Теперь она поет по-украински, – розповіла бабуся.

Не раз Ніна Сук хотіла забрати онучку на кілька годин додому, щоб та могла поговорити по «скайпу» з батьками, які в Смоленську. Але Лера їй відповіла: «Нет, бабушка, родителей я скоро увижу, а вот этих лагерских моментов уже не будет».

Тож з нагоди Дня учителя гадячанка Ніна Сук хоче ще раз подякувати вчителям району, а особливо педагогам Гадяцької школи-інтернату ім. Є.П. Кочергіна за невтомний труд і виховання підростаючого покоління.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...