Як ділитимуть «Жовтень» і ділянки за школою №4

Поділитися новиною

Про що говорили на сесії міської ради

Про дороги

Як не крути, але, погодьтеся, у цьому році в районі якийсь дорожній бум: латають усе, що можна і чим тільки можна (згадайте про бетон). Порадував гадячан і останній клаптик суцільного дорожнього покриття. Давно не бачили такого, правда?

Хоча, як написав у соцмережі один із жителів міста: «Ага, а позаду ями в коліно!» Так, роботи ще ого-го. От тільки виконувати її, як виявилося, нікому.

– Чому в місті немає доріг, тротуарів? Бо немає людей, хто б узявся виконувати роботи.  Я прошу і Вайнагія, і Мішура: зробіть хоч одну вулицю. А вони відповідають: «Ну, може, ми подумаємо…» – скаржиться міський голова Тетяна Савченко.

Іншими словами, у районі діють дві підрядні організації, до яких, як кажуть, не знаєш, на якому коні під’їхати. Хоча можна й зрозуміти їх, вони працюють там, де платять живими грішми. А повноцінно співпрацювати з міськрадою заважають «тугі» проплати казначейства.

– У нас кошти є, – б’ють себе в груди представники міської влади. – От тільки освоїти їх нікому.

А цей підрядник, що працював над вулицею Тельмана, за словами Тетяни Савченко, розмінюватися на наші тротуари не буде.

Така ж ситуація шкодить швидкому вирішенню питання з об’їзною дорогою, що по вул. 10-річчя Конституції України. Та кошти все ж на неї виділили. Затримка лише в пошуку підрядника. Усього об’їзна дорога коштуватиме 999324 грн, із них 700 з лишком тисяч – субвенція з обласного бюджету.

Про комунальні платежі

8 тисяч гривень виділили з міського бюджету на оплату енергоносіїв комунальної установи «Готель «Жовтень», спожитих за час проживання в ньому тимчасових переселенців із зони АТО.

Депутати наголосили, що таку оплату здійснюють востаннє.

Про облік теплової енергії

200 тисяч гривень виділили на проведення реконструкції внутрішньобудинкових мереж теплопостачання з облаштуванням вузла обліку теплової енергії в житлових будинках міста Гадяч.

Нагадаємо, що на одній із попередніх сесій виділено кошти на купівлю 12 лічильників. Тепер потрібні фінанси на їх установлення.

13 тисяч з копійками коштує встановлення одного вузла обліку. 3200 – проект і кошторисна документація, 800 грн.  – технічні умови.

– Обладнавши такі системи, люди будуть платили за фактично спожите тепло, – пояснила міський голова.

Про будівництво сортувальної лінії для сміття

Систему будуть замовляти з Кіровограду. Вартість 439 тис. грн.  Близько 50 тисяч гривень віддадуть за прес, який буде сортувати побутові відходи. Розподіляться витрати і на відповідне накриття системи для сміття.

Про контейнери

12800 гривень виділили на придбання 4-5 контейнерів, які поставлять у дворах будинків біля магазину «Лілея».

Про ремонт дитсадка

89 тисяч гривень виділили на капітальний ремонт дитсадка № 6 «Сонечко», що по вулиці Леніна, 4.

Про ділянки між мікрорайонами Черемушки – Новобудови

– Ми подали документи для надання дозволу на розробку проекту. Але спочатку необхідно внести цю територію в межі міста. Тобто потрібно зробити новий генеральний план Гадяча. На це потрібно чимало коштів. Також мова йде про зміну цільового призначення (нині це землі сільськогосподарського призначення). Це питання вирішується через Верховну Раду, – пояснив перший заступник міського голови Володимир Нестеренко.

Тому, за його словами, міська влада пішла іншим шляхом – вирішили зробити цю землю комунальною власністю міста, без зімни меж і цільового призначення. Уже тоді роздати ділянки, щоб люди самі займалися виготовленням технічної документації.

– На минулому тижні відправили документи, чекаємо на результати, – підсумував представник міської ради.

Територія займає 37 га. Це близько 300 ділянок по 10 соток.

Про готель «Жовтень»

За кілька місяців готель «Жовтень» як комунальна установа зникне. Що буде з триповерховим приміщенням, розповіли на сесії.

– Пропонуємо другий і третій поверхи роздати чи продати під квартири. Перший поверх займає трохи більше 200 квадратних метрів. Його також продамо, але не під житло.  Там є запасний вхід, усе ізольовано, – пояснила міський голова.

За приблизними підрахунками перший поверх коштуватиме 900-930 тис. грн. Але це питання ще потрібно детально вивчити, тому його винесуть на розгляд наступної сесії.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...