Готуємось зимувати

Поділитися новиною

До початку опалювального сезону залишилось не так багато. Як готуються місцеві підприємства та організації, і чи готове місто до осінньо-зимового періоду, обговорювали минулої п’ятниці у приміщенні РДА. На нараду для звіту були запрошені керівники установ та відділів.

Далі коротко: 

Артем Гусак, начальник КП «Гадяч-житло»:

«Працівниками підприємства проведено поточний ремонт сантехніки в підвалах та заміну труб. Проводиться ремонт покрівель та під’їздів,  обстеження та ремонт електропроводки.  Постійно перевіряється технічний стан внутрішньобудинкових мереж: електро-, водо-, теплопостачання та водовідведення.  У даний час проводиться встановлення приладів обліку теплової енергії.  Підвозиться пісок для посипання вулиць та прилеглих до будинку територій. 

Головною проблемою підприємства на сьогодні є ремонт бітумних покрівель».

Віктор Приходько, начальник ВУЖКГ:

«У цілому до роботи в осінньо-зимовий період підприємство готове. Із основних запланованих заходів проведено: санітарна очистка резервуарів, ремонт топочних для опалення приміщень, транспорт підготовлений, водорозбірні колонки по місту відремонтовані, освітлення відремонтоване. Проведений ремонт прибудинкових фекальних колодязів. Поставлена система автоматики, яка дозволяє цілодобово подавати воду в місто». 

Микола Шняк, начальник ЖКГ Петрівки-Роменської:

«Майже всі заплановані роботи виконані. Утеплено всі під’їзди труби, підвали. Перевірені всі димоходи і вентиляційні канали. Загерметизовані всі інженерні входи, відремонтовані 4 водяні насоси, підготовлені асенізаційні авто та машини для вивозу сміття.  Відремонтовані пожежні гідранти.

Не виконаний ремонт дахів будинків №3 і №5 – потрібен капітальний ремонт».

Віктор Білоус, інженер «Гадячтеплоенерго»:

«Технічно  підприємство до роботи в осінньо-зимовий період готове. Майже повністю закінчили роботи по підготовці. Теплові мережі випробувані повністю, котельне обладнання також готове  до роботи. Близько 50% споживачів забезпечені приладами обліку. Відповідно до розпорядження приступимо до роботи».

Ігор Лідовий, начальник районного відділу освіти:

«Відділом освіти Гадяцької РДА проведено підготовку до зимового періоду 2014-2015 року. Станом на сьогодні виконано такі заходи: здійснено оплату та повірку газових лічильників, датчиків газу, тиску. Частково здійснене фарбування та утеплення трубопроводів. Здійснено перевірку димових та вентиляційних каналів. Проведена переатестація операторів  шкільних котелень і працівників газової служби. Здійснена оплата за навчання 4 осіб на професію машиніст котельних установок на твердому паливі.

Упроваджуються енергозберігаючі заходи в навчальних закладах, частково проведено заміну вікон та дверей.

Для проведення опалювального сезону закуплено 70 тонн вугілля  та заготовлено більше 700 куб. м дров. 

Разом із тим є й проблеми: необхідно придбати лічильник теплової енергії  для Гадяцької гімназії (коштує 10 тис. грн). Також необхідно оплатити спеціалізованій організації близько 50 тис. грн для проведення  експертизи, необхідної для отримання відділом освіти дозволу на експлуатацію твердопаливних котлів.

Для економії газу введений «режим канікул»: до початку опалювального сезону працюємо по 6 днів, тільки-но почнемо топити – переходимо на п’ятиденне навчання».

Лариса Труш, начальник відділу культури:

«При підготовці до осінньо-зимового періоду проведено таку роботу: заміна вікон і дверей на пластикові у приміщеннях дитячої музичної школи, центральної бібліотеки ім. Л. Українки та багатьох сільських будинків культури. Також проведено ремонт даху в другому корпусі приміщення дитячої музичної школи, утеплення вікон і дверей.

Опалюватиметься 32 установи клубного типу. Проведені  повірки лічильників та вентиляційних каналів. Загалом  до зими готові».

Віра Лиходід, центр ПМСД:

«Заготовлено 27 куб. м дров для сільських закладів, частково заготовлено 20 т вугілля.

Проведено чистки вентиляційних ходів, повірки лічильників газу і здано на повірку лічильник теплоносія води  в АЗПСМ №2 м Гадяч».

Олександр Басараб, головний лікар ЦРЛ:

«Проведено  заміну внутрішніх систем опалення, заміну системи каналізації і водопостачання. Проведено технічне діагностування та налагодження парового котла.

Проведено випробування системи теплопостачання  і складений відповідний акт готовності. Тож на сьогодні готові до осінньо-зимового періоду».  

Микола Іщенко, ПАТ «Укртелеком», цех комунікаційних послуг №2:

«Проведено перевірку технічного стану стаціонарних та пересувних резервних джерел  електроживлення. Спільно із підприємством ПАТ «Полтаваобленерго» перевірено трансформаторні підстанції. Проведено капітальний ремонт ліній зв’язку. Перевірено стан кабельних ліній та шахт».

Представник Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго»:

«З метою економії електроенергії був підготовлений наказ, в якому визначені заходи по підготовці до осінньо-зимового сезону. Є кілька графіків обмежень, які щороку  складаються,  але не завжди вводяться в дію. На сьогодні лише 4 організації застосовують до себе такі графіки: НГВУ «Полтаванафтогаз», ГПУ «Полтавагазвидобування», газопереробний завод і ЗАТ «Гадячсир». Поки що планів відключення немає».

Тож, судячи по звітах, місто готове до зими. Та чи так усе гладко, як кажуть? Будемо сподіватись на краще. А зима покаже, хто як готувався.

Оксана Кириченко  

Хороша новина для містян: у разі аварійних відключень електроенергії водогін відключатись не буде, тож будемо з водою.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...