На 200 тисяч гривень передав техніки військовим петрівсько-роменський підприємець

Поділитися новиною

З-поміж сотень оголошень, які принесли минулого тижня до редакції, нас зацікавило таке:

«Куплю ГАЗ-66, ЗІЛ для воїнів Донбасу (без документів, номерів і т.д.), з кунгом* та кунг окремо на колесах».

За номером телефону ми домовилися з чоловіком про зустріч. Через деякий час він завітав до нашої редакції.

Олег Кавун назвався підприємцем із Петрівки-Роменської. Сам він у серпні вступив до лав добровольчого українського корпусу. З лютого – координатор «Правого сектора» у Миргородському районі. Говорить, що там він – перший опозиціонер і голова люстраційного комітету.

Зараз Олег займається технічним забезпеченням добровольчого корпусу. Відправив туди бронетранспортер БРДМ-2 і вантажну машину ГАЗ-66.

– Це моя техніка.  Я займаюся водоймами, тому мав в арсеналі. Транспорт у хорошому стані, тільки трішки добрі люди підремонтували в Полтаві, – розповідає Олег Миколайович.

Транспорт чоловік відправив два тижні тому. Тепер намагається знайти машини з кунгом, буржуйками тощо.

База добровольчого українського корпусу знаходиться в селі Покровське, на кордоні Дніпропетровської і Донецької областей. Військову частину зробили з дитячого табору.

– Там Ярош постійно. Це один із небагатьох добровольчих корпусів, де люди без зарплат, без забезпечення, відсутній державний статус,.. – продовжує Олег Кавун.

Тамтешні військові тримають оборону в Пісках (Ясинуватський р– н, Донецька обл..), Донецькому аеропорту. До цього були на Савур-Могилі…

– Люди продуктами закидали – питань немає. Їдальня працює, сухпайків вистачає. Але ж ні зарплат, ні виплат на поранення – нічого. Я коли там побував, побачив, що транспорту немає взагалі. Мій – це перший військовий. А то були мікроавтобуси, джипи. Нічим на виїзди їздить. «Газель»-то є, але що ж з неї? – розповідає чоловік.

Крім техніки, недавно відправив ще 25 пар берців, а також розгрузки, лопати, сокири. Купив касок і бронежилетів.

– Вантажну машину гадяцькі хлопці підрихтували,  на СТО Олександра Харченка, що на Малому кругу. З сокирами та лопатами Білоцерківець допоміг, – продовжує Олег Миколайович.  

Петрівсько-роменський підприємець самої техніки військовим передав на 200 тисяч гривень. Ще й із кармана 10 довелося кинути. Бо все ж таки й на заправку машин потрібно, та й людям – хоч по 500 гривень бійцям. Бо в загоні більшість тих, хто покидав роботу. Хоч на поповнення мобільних рахунків – буде як зв’язатися з рідними.

– Добре, що техніка була своя… Нічого, будемо живі –  ще заробимо, – посміхається Олег Миколайович.

Олена Савченко

*КУНГ  – абревіатура, що позначає кузов уніфікований нульового (нормального) габариту.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...