ТОП-5 питань сесії міськради

gadjach
Поділитися новиною

У вівторок відбулася сесія міської ради. Детальніше про розгляд питань і розподілення коштів із міського бюджету читайте в наступному номері тижневика. А зараз пропонуємо топ-5 найцікавіших моментів із чергового засідання депутатського корпусу.

1.  «А я хочу орден!»

Розпочалася сесія із вручення міським головою подяк за вагомий внесок у розвиток міста та з нагоди дня підприємця.

Їх повинні були б отримати депутати Олександр Грабенко та Олег Боцула. Останній відмовився від нагороди і з гумором сказав: «А я хочу орден!» Аргументував депутат свою поведінку тим, що на святкуванні Дня Незалежності, активістам вручили ордени «за поданням міської ради». Узагалі-то подібні речі узгоджуються з депутатамии. Але цього не сталося.

Тетяна Миколаївна пояснила, що вийшло якесь непорозуміння. Мовляв, вона й не читала, що написано в посвідченні до ордена, оскільки керівники району просто попросили вручити нагороду і все. А за «поданням» до  міської ради ніхто й не звертався. Словом, заплутана ситуація. Тож ми вирішили детально її розслідувати і результати подати вже у наступному номері тижневика.

2. Чи скоро буде об’їзна?

На сесії прийняли рішення виділити близько 300 тисяч гривень на співфінансування робіт по капітальному ремонту дороги по вулиці 10-річчя Конституції України. Це той відрізок шляху, який мав би бути офіційною об’їзною дорогою. Та біда! Гроші на ремонт є, а от робити немає кому. Виявляється, жоден місцевий підрядник не хоче братися за роботу. Тож затримка в пошуку спеціалістів.

3. Сортувальна лінія для сміття буде

Нагадаємо, що стікає термін, який поставили хитцівчани та жителі прилеглих територій, які страждають від сміттєзвалища району. Вони дозволили користуватися ним ще кілька місяців з умовою, що в стислі терміни влада району знайде вихід для подолання екологічної проблеми.

На сесії міськради оголосили, що сортувальна лінія коштуватиме 439 тис. грн. + 59 тис. – прес. І ще обов’язково потрібно зробити  відповідне покриття.

4. У Гадячі з’явиться новий мікрорайон

Земельні ділянки між мікрорайоном Новобудови і Черемушками (городи) будуть роздані під забудову. Загальна площа цієї території – 37 гектарів. По схемі забудови планується 264 земельних ділянки. Та нині устатковуються питання з документацією.

5. Готель «Жовтень» поділять

Комунальну установу готель «Жовтень», у якій нині мешкають переселенці зі східних регіонів, скоро трансформують.  Комунальна власність міської ради розподілиться таким чином: 2-ий і 3-ій поверхи роздадуть чи продадуть під квартири, а 1-ий поверх продадуть під торгові приміщення. Приблизна вартість його 900-930 тис. грн..

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...