Українцям планують відключати світло по графіку, як у 90-ті роки

Українцям планують відключати світло по графіку, як у 90-ті роки

Українцям планують відключати світло по графіку, як у 90-ті роки

Поділитися новиною

Українцям планують відключати світло по графіку, як у 90-ті роки У Міненергетики та вугільної промисловості думають про тимчасові припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, через виникнення дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України. Відповідне повідомлення відомство направило обласним енергопостачальним компаніям.

Відключення проводитимуть за графіком аварійний відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно о 9:00-11:00 і о 20:00-22:00.

Кореспондент нашого тижневика зв’язалась із представником колл-центру «Полтаваобленерго»:

– Дайте відповідь на таке питання. Міненерговугілля попередило українців про планові відключення електроенергії задля економії. Чи будуть відключення у Полтавській області, Гадяцькому районі? Якщо так, то які графіки?

– Так, напевно що будуть. Узагалі існують графіки аварійних відключень споживачів, які щорічно складаються та затверджуються державними органами України. Міненерго України дало дозвіл на застосування даних графіків із 29 серпня 2014 р. Тобто у випадку, коли в цілому електричне навантаження споживачів Полтавської області буде перевищувати встановлений ліміт потужності, диспетчер Міненерго України може застосувати вищевказаний графік для споживачів області. У даному випадку будуть відключатися побутові споживачі, у тому числі й у Гадяцькому районі. Станом на 2.09.2014 р.  графіки не застосовувалися.
«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...