Хтось таки організував і привіз «тітушок» із Полтави та Кременчука

Поділитися новиною

Прочитавши в газеті «Базар Медіа» статтю «На чиєму боці правда» та інтерв’ю із «самозваним» захисником інтересів людей, я не можу бути осторонь і не висловити свої особисті думки з цього приводу.

Нещодавно відбулася сесія Гадяцької районної ради, на якій, на мій погляд, був незаконно, із порушенням всіх норм, змінений голова районної ради. Прізвища для мене не мають значення. Головне – суть. Що ж насправді відбулося?

Хочу наголосити, що 56 депутатів районної ради обрані законним шляхом. І вибір населення, 46 тисяч яких являються виборцями, потрібно поважати. Коли під тиском так званої «Народної ради» О. Міняйло написав заяву про звільнення, на сесії вибрали головою  О. Лукаша, хоча, можливо, не всім це сподобалось. Але вибір був згідно Закону України.

Не хочу нікого звинувачувати, але хтось таки організував і привіз «тітушок» із Полтави та Кременчука, бо своїх було недостатньо. Ті, у свою чергу, закрили депутатів районної ради, які зібралися на сесію для вирішення нагальних питань, змусили  О. Лукаша  написати заяву про звільнення з посади, змусили депутатів проголосувати за потрібну кандидатуру, яка не змогла набрати необхідної кількості голосів при попередніх голосуваннях.

Тому й виникла ідея написати листа в ЗМІ та Президенту України про порушення законодавства, бездіяльність правоохоронних органів і проінформувати жителів району. Звичайно, я отримав засудження від колишніх колег-депутатів  за підпис у листі, але я це робив за своїми переконаннями і з чистою совістю. І дотепер вважаю, що будь-який тиск, наголошую, на законно вибраних депутатів неприпустимий в будь-яких формах і методах. Навіть якщо це не депутат, а просто людина. Ніхто не має права тиснути на свободу слова і переконань. Конституція України захищає кожного громадянина.

Те, що сталося в районній раді, не можна виправдати ніякими лозунгами про правду і справедливість. Не можна вважати голову районної ради законно обраним таким шляхом.

Мене в статті звинуватили в тому, що я поставив підпис під листом, але на сесії не був присутнім. Так я хочу сказати усім цим так званим патріотам, що я ніколи не стояв осторонь беззаконня і «беспредєла», яким я вважаю дії так званої «Народної ради». І під цим листом можуть підписатися всі, кому небайдужа доля Гадяччини.

Хотілося б запитати у «псевдопатріотів»: а де вони були, коли регіонали «творили беззаконня» – незаконно звільняли з посад людей та призначали своїх. І чому тепер ці  ж «патріоти» не допоможуть тим незаконно звільненим людям? Чому не вимагають цього від прокуратури? От тоді б, може, за вами люди і пішли б.

Хто ці люди з «Народної ради», які в них повноваження, на яких підставах надане приміщення в адміністрації для цих людей?

Скільки разів «Народна рада» намагалися зібрати людей на площі? Більше 50 чоловік, включаючи родичів і знайомих, вони не могли зібрати. Мабуть, це показник довіри гадячан до цих людей. То яка це НАРОДНА рада? Може, краще було б «Ненародна рада»? Це купка людей, які хочуть розколоти суспільство в районі. Кого і що ми ділимо? Тоді і мене, як організатора поїздок на Майдан, судити треба, бо я відстоював свої погляди, а в інших були свої. Хто з нас правий – життя розсудить. Є суд, прокуратура, міліція, є докази злочину. Будь ласка, ідіть у компетентні органи і вимагайте реагування.

Якщо у нас  є люди, які вважають себе «ТУЗАМИ» і не довіряють законно обраним депутатам і в ту ж чергу виборцям, то, може, й правда потрібно переходити до силових методів і бити в морду одне одного, доказуючи свою правоту. Для чого нам демократія та здоровий глузд?

Багато хто з учасників цього «заколоту», у тому числі й О. Сиваш, в інтерв’ю,  виправдовуючи себе, говорить, що ніхто ніякої фізичної сили не застосовував. Але ми всі повинні зрозуміти, що найстрашніше покарання для будь-якої людини – це моральне приниження. Тому Сивашу потрібно ще навчитись моральній поведінці, а потім пробувати «піаритись».

Крім того, у мене є пропозиція для безробітних людей з вищою освітою: зверніться до «Народної ради», до її керівника. Вони вам організують пікет біля лікарні чи школи і під тиском звільнять для вас головного лікаря чи директора школи. І вам буде робота. Або можуть організувати «тітушок», які змусять когось із жителів переписати на вас будинок. Їм все дозволено, адже їх підтримує сама адміністрація.

Виникають запитання. А  чи комфортно буде голові адміністрації  працювати з депутатами районної ради, яких  принизили в його присутності?  А чи не мулятиме крісло новообраному голові районної ради, яке дісталось йому таким шляхом, і як він буде співпрацювати з депутатами, яких силою змусили проголосувати? Чи спокійно спиться вночі тим гадячанам, які підтримали  цей «заколот», після того, як  разом із «тітушками» показали себе «героями», принижуючи інших?

Який злочин зробили депутати районної ради? І хто вам дав право, 20-м людям, бо переважна більшість гадячан вас не підтримують, указувати,  що робити 56 депутатам, обраними всією районною громадою, яка налічує 46 тисяч виборців? Чи не багато берете на себе? Пупки не підірвіть.

П. Пилипенко, депутат районної ради

4 коментарі до “Хтось таки організував і привіз «тітушок» із Полтави та Кременчука

  1. треба відкрити кримінальну справу,а незаконно звільненим заплатити зарплату за рахунок матюхи,це його робота 100% сиваш-іграшка в руках матюшенка

  2. 100% правильно написано. Люти отямтеся погляньте на те хто очолює так званну “Народну раду” :-* Людина без будь якої освіти та культури просто жах….

  3. Ребята, возмущаться не надо, по-поводу освобождения пенционера миняйла. Не лучший ушел и не лучшего поставили, такова жизнь и 46 тысяч, которые Вы указываете ни за одного ни за второго не голосовали. От того что они там сидят и то что Вы за них голосуете или не голосуете ничего не изменится, такова реалия жизни украинского народа. И вы как депутаты ничего не стоите, так как у вас нет никаких полномочий кроме постройки туалета и то не большого но очень затратного. Тот же “матюха” ничего не представляет, кроме хвастовства и своей амбициозности и естественно немного выгоды для себя пока у руля. Придут скоро другие и он так же уйдет. А вы не ворчите, занимайтесь бизнесом, ваше время уже ушло! За нас давно все решили и поделили и нечего собирать кости и искать поддержки в народе, тем более которого нет!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...