Добра справа – в ім’я миру

Поділитися новиною

Ще у березні в Полтаві при Свято-Успенському соборі Полтавської єпархії Київського патріархату створили «Полтавський Батальйон Небайдужих». Це волонтерське об’єднання засноване Архієпископом Полтавський і Кременчуцьким Федором.

Коли почалась війна на Сході України, активісти розгорнули широку волонтерську роботу для забезпечення наших захисників продуктами харчування, водою, бронежилетами, тепловізорами, приладами нічного бачення, касками та іншим.

От і наша церква Святої Покрови, с. Римарівка, також прихожани з навколишніх сіл Максимівка, Красна Лука щиро відгукнулись на заклик «Батальйону Небайдужих». Декілька днів поспіль у нашій церкві відправляли молебень за здоров’я наших воїнів, славних синів і дочок – патріотів нашої України, за їхнє благополучне повернення до рідних домівок. Також у ці дні збирали кошти, продукти харчування і все, чим могли поділитися селяни. Загальне горе, яке переживає вся наша країна, робить багатьох друзями, братами, сестрами. Люди починають дорожити миром і злагодою, цінувати кожну хвилину свого життя, і багато хто прагне робити гарні справи.

Мені як настоятелю храму Святої Покрови дуже приємно, що всі добросовісно відгукнулися на цю добру справу.

12 серпня ми відправили дві машини – усе, що зібрали – у Полтаву в Свято-Успенський кафедральний собор.

Владика Федір щиро подякував за підтримку всім, хто залишився небайдужим у ці скрутні дні. Я особисто хотів подякувати нашим спонсорам Геннадію Пшеничному та Сергію Даниленку за надання транспорту. Також хочу подякувати всім, хто допомагав навантажувати все зібране в машини: Анатолію Власенку і його сину Ігорю, Володимиру Ковтуну, Григорію Полуношному, Івану Кулебі, Володимиру Русанівському, Олександру Болгову, Тетяні Осіповій, Марії Луцай, матушці Галині.

Спасибі вам усім, добрі люди, нехай Господь Бог і надалі оберігає наших дорогих воїнів-визволителів, які захищають мир і спокій нашої України. Спаси вас Господи!

Леонід Василенко, митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Покровської церкви Київського патріархату, с. Римарівка.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...