В Гадяцькій районній раді було вперше застосовано насилля над людьми

Поділитися новиною

Звернення до жителів Гадяцького району Полтавської області!

Шановні громадяни Гадяччини! До вас звертаються депутати Гадяцької районної ради, сільські голови, керівники підприємств установ та організацій.

12 серпня 2014 року в Гадяцькій районній раді було вперше застосовано насилля над людьми.

За ініціативою голови райдержадміністрації Олексія Матюшенка та його самозваного першого заступника Івана Волощука, під керівництвом голови Народної ради Олександра Сиваша, група молодих осіб, більшість яких молодь спортивної зовнішності, захопила та заблокувала приміщення сесійної зали. Вони вимагали переобрання керівництва районної ради. Утримання та блокування всіх входів та виходів тривало з 10 до 19 години. Усі учасники сесії Гадяцької районної ради опинилися в заручниках. У залі перебувало близько 120 людей: депутати, сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій, інші запрошені.

Людям, які перебували в залі, не давали змоги вийти до туалету, напитися води. Багатьом ставало погано, дехто втрачав свідомість. Три рази до Гадяцької районної ради викликалася «швидка допомога». Але молодикам було байдуже, вони не зважали на прохання жінок, літніх людей, хворих. Захопники адміністративної будівлі були не місцеві, за невеликим виключенням, вони не приховували, що приїхали з різних районів Полтавської області. Їхні дії в залі підтримувалися головою Гадяцької райдержадміністрації О.В. Матюшенком, головою Народної ради О. Сивашем, декількома депутатами районної ради. «Тітушок» привезли автобуси приватного перевізника Тараса Солдатова і висадили біля стадіону «Колос» близько 10 години. У кафе «Лісова пісня» їм був організований обід на 150 осіб. На обід їздили по черзі: поки одні знущалися над людьми, інші організовано сідали до автобусів та їздили обідати. Важко було спостерігати, коли дорослих жінок та сивочолих чоловіків під конвоєм водили в туалет, гірко було чути, як від О. Сиваша та його поплічників лунали ганебні образи на адресу депутатів, керівників та гадячан.

Ми всі, хто нижче підписалися, незалежно від політичних уподобань, представляємо інтереси виборців у раді, маємо однакову людську гідність. Переконані: такими методами приходити до влади та досягати своїх політичних цілей неприпустимо. На кожну дію завжди знайдеться протидія. Чим більше буде застосовано сили, тим більшої протидії слід чекати. Ми впевнені, що організатори цієї акції, засліплені жадобою до влади, не усвідомлюють наслідків цієї події. Адже було порушено не тільки закони, було порушено базові принципи співіснування громадян нашого району. Ми маємо різні погляди стосовно того, хто може бути на чолі району, але всі знаємо, що представляти наш район мають люди, яким довіряють, люди, які не застосовують силу, гроші та владу для того, щоб досягати своїх цілей через приниження людей.

Усвідомлюємо, що підписавшись під цим листом, наражаємося на репресії та переслідування, але промовчавши, ми лише заохотимо злочинців. Тому ми всі, хто підписався під цим зверненням, закликаємо жителів нашого району засудити незаконні дії по захопленню адміністративних будівель, а правоохоронні органи просимо дати належну оцінку подіям, які відбулися в Гадяцькій районній раді 12 серпня 2014 року.

Шановні земляки! Згадаймо, з чого все починалося на півдні та сході України і до чого це призвело. Силою, приниженням людської гідності не можна творити добрі справи.

Давайте всі разом не допустимо свавілля та беззаконня в нашому районі.

м. Гадяч, 14.08.2014 р.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...