23-ій день народження країни

Тарас Солдатов, Іван Волощук, Едуард Герус та Олександр Сиваш у цей знаковий день нагороджені орденами «За єдність та волю». Відзначені гадячани нагородами за участь у Майдані та відстоювання інтересів нашого району та всієї України.

Тарас Солдатов, Іван Волощук, Едуард Герус та Олександр Сиваш у цей знаковий день нагороджені орденами «За єдність та волю». Відзначені гадячани нагородами за участь у Майдані та відстоювання інтересів нашого району та всієї України.

Поділитися новиною

Тарас Солдатов, Іван Волощук, Едуард Герус та Олександр Сиваш у цей знаковий день нагороджені орденами «За єдність та волю». Відзначені гадячани нагородами за участь у Майдані та відстоювання інтересів нашого району та всієї України.Цьогорічне відзначення Дня Незалежності України було незвичайним. Уперше весь світ у знак підтримки нашої держави святкував разом із нами: у цей день іноземці з усіх куточків світу вбиралися у вишиванки, розвішували українські прапори, запалювали свічки на знак підтримки України. Великого розмаху набуло святкування у столиці держави Києві. Давно не бачили люди такого військового параду, захопленими поглядами дивилися на ту величну красу.

 

Святкували цей день і в Гадячі. Ближче 16 години біля стадіону «Колос» почали збиратись люди, убрані в національний одяг, із прапорцями в руках, синьо-жовтими стрічками на грудях. Усі вони, незалежно від віку та статі, прийшли туди, щоб привітати Україну із річницею незалежності та віддати шану тим, хто, не покладаючи зусиль, захищає наш спокій на сході країни.

Із нагоди святкування 23-ої річниці незалежності України вручили паспорти юним гадячанам, а саме: Ользі Охріменко, Поліні Коваленко, В’ячеславу Пащенку, Валентину Недільку, Євгену Филю, Ангеліні Чірковій, Даніелю Нижнику, Катерині Скаженик, Дмитру Кравченку.11 років тому на знак увічнення пам’яті відомого господарника та хлібороба Івана Кизя було встановлено перехідний кубок, яким нагороджується краще сільськогосподарське підприємство району за вагомі здобутки у вирощуванні ранніх зернових. Цьогоріч таким став колектив ПАТ «Гадяцьке бурякогосподарство». У 2013 році започатковано вручення перехідного кубку кращому фермерському господарству Гадяцького району. Переможцем із врученням перехідного кубку за вагомі здобутки у вирощенні ранніх зернових та диплому за високий рівень організації роботи, досягання високих показників по врожайності ранніх зернових культур, дотримання технологій виробництва та вимог охорони праці у 2014 році визначено фермерське господарство «Сиріус Агро» (керівник Крат Віталій Васильович).Майбутнє нашої держави – Діма Литвиненко та Катя Василенко.Богатирські ігри започаткували у 2009 році. Цього року у Богатирських іграх, приурочених до святкування 23-ої річниці незалежності нашої держави брали участь богатирі із усієї Полтавщини: Миргорода, Великої Багачки, Полтави, Лохвиці, Котельви і, звісно, Гадяча.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...