Усе, що ви хотіли знати про Народну раду

Усе, що ви хотіли знати про Народну раду

Усе, що ви хотіли знати про Народну раду

Поділитися новиною

Усе, що ви хотіли знати про Народну радуМабуть, немає такої людини в районі, яка б не чула про громадську організацію «Народна рада». Про її здобутки та недопрацювання багато обговорюють на вулицях, та в соцмережах. Наш тижневик неодноразово висвітлював на своїх сторінках як плюси, так і мінуси цієї організації. А нещодавно до редакції надійшов лист, в якому автор указувала на керівника ради Олександра Сиваша і звинуватила його «у неприпустимій поведінці» як для громадського активіста, так і просто громадянина.

Тож ми мали всі підстави звернутися особисто до Олександра Сиваша за коментарем, а також задовольнити цікавість народу і більше дізнатися про Народну раду.    

Перше питання до Вас із приводу листа: підтвердіть чи спростуйте достовірність інформації, за яких обставин це сталося і чому?

Це відбувалося не зовсім так. Я прийшов до Дмитрук і ввічливо попросив видалити неправдиву інформацію зі сторінки соцмережі. У кабінеті жодної людини не було, тобто свідків цієї розмови немає. Я спробував донести їй, можливо, на підвищених тонах, що не дозволю нікому ображати своїх колег, а тим паче розпускати неправдиву інформацію про діяльність нашої організації.

Яку саме неправдиву інформацію Ви маєте на увазі?

Вона написала в Інтернеті, що організація «Народна рада» взагалі не зареєстрована, ніхто про неї та її діяльність не знає, крім того, що переносити дитячий майданчик, вона нічого не вміє. Але я вважаю, перш ніж так висловлюватись, треба дізнатися, якою саме діяльністю займається наша громадська організація, а потім виносити на загал для обговорення. Також  інформація має бути правдивою! А недостовірну інформацію я забороняю розповсюджувати. Я звернувся з вимогою видалити і спростувати коментарі. 

Мене здивував той факт, що Тетяна Дмитрук як працівник відділу юстиції мала б знати про реєстрацію нашої організації.

Образ, погроз і подібного, звісно, не було. А стосовно застосування «інших методів» малося на увазі те, що за розповсюдження неправдивої інформації Законом України передбачено покарання.

Але ж питання із реєстрацією вашої організації не вирішене?

Я маю усі документи з собою. Можете сфотографувати (показує документи про реєстрацію). Нам дуже цікаво, які повноваження має Народна рада?

Основне – це захист прав громадян. Ми не контролюючий, а дорадчий орган. Я голова організації, заступник – Петро Півень. Наша організація створена і працює згідно протоколу установчих зборів. Питання вирішуємо тільки колегіально.

Поясніть нам ситуацію із Валентиною Близнюк. У соцмережі пишуть, що після розмови із вами вона написала заяву на звільнення за власним бажанням. Чи правда це?

Конфлікту немає. Була проведена перевірка лікарні КРУ (контрольно-ревізійне управління) і виявили дуже багато порушень. Унаслідок цього 9 працівників лікарні отримали догани. Але покараними виявились зовсім непричетні люди. Дізнавшись про це, представники Народної ради завітали до Валентини Близнюк і висловили свою громадську позицію. Вона дуже емоційно це сприйняла і написала заяву на звільнення. Зараз Валентина Олександрівна знаходиться на лікарняному.

І наостанок. Відбулася прес-конференція, якщо можна її так назвати, метою якої було обговорення звернення депутатів райради. Якось прокоментуєте це звернення? Адже у ньому згадується Ваше ім’я.

У своїх діях я не бачу криміналу. Я нікому не погрожував, нікого не бив. Те, що змушував депутатів займатись своєю роботою, то як виборець я маю на це повне право. Вони добре бачили соціальну напругу в районі. Більше місяця ми просили їх зібратися і зняти Лукаша із посади, тобто просто зайнятися своєю роботою. Тому я особисто як громадянин України, як виборець маю повне право змусити їх працювати і виконувати свої обов’язки.  

Якщо тоді я комусь грубо відповів, то були емоції, яких я не стримав. Але злого наміру не було.

Я читав підписи депутатів, і підписались там ті, кого ми якимось чином зачепили. Приміщення не захоплювалось, усі мали змогу працювати, виходити із залу. Єдине  – ми не давали можливості нашим депутатам розбігтися.

А як Вам такий пункт Закону України, як перешкоджання роботі органів влади? Ви прийшли і порушили ритм проведення засідання сесії.

Тобто ви вважаєте, якщо ми змусили депутатів зібратися і провести сесію, то ми зашкодили? Хіба ж це перешкоджання? У нас є заява 38 депутатів, підписана ними місяць тому, про дострокове проведення сесії, на якій мали поставили питання про зняття Лукаша і обрання нового голови. Тепер ці ж депутати підписалися в підтримку Лукаша.

Чому на першій сесії, коли вже головував Лукаш, ви не довели справу до кінця?

Ми ж тоді попросили його зібрати сесію, думали, що все пройде мирно, тому й людей не збирали, нікого не агітували. Розраховували, що все буде нормально. Лукаш нам пообіцяв, написав заяву на звільнення. Але згодом ми дізналися, що заява недійсна через те, що була написана під тиском. Тобто знову ми залишились обмануті.

Крім того, ми впевнені, що сесія була скликана для того, щоб погодити ПАТ «Укргазвидобування» ГПУ «Полтавагазвидобування» термін дії дозволу на користування надрами для видобування вуглеводнів. На столі в президії ми бачили уже готове рішення із цього питання. Мабуть, Лукаш просто повинен був позитивно вирішити це питання, а ми йому завадили це зробити.  

Дякую за розмову.

Оксана Кириченко

5 коментарі до “Усе, що ви хотіли знати про Народну раду

  1. Думаю, що Сиваш О. вже був у міліції, де міг спокійно ознайомитися із матеріалами справи, в яких окрім моїх пояснень є також покази свідків. Замість того, щоб визнати свою провину, він обманює і надалі, то скажіть як такій людині можна довірити керівництво громадською організацією. І чому його засновники і він сам, які є активними учасниками соц. мереж так бояться надрукувати статут, надати детальний звіт, про використання коштів. Інформацією про організацію не володію, тому що не використовую свої посадові обов”язки, а користуюся загально-доступною інформацією в мережі інтернет. На відміну від керівника Сиваша, я свої посадові обов”язки не використовую і не вказую, що робити людям.

  2. оця таня своїм бредом уже дістала .ти працюєш в державній організації і отримуєш зарплату з наших податків а люди в народній раді працюють безкоштовно щоб допомогти нам таких як ти поставить на місто.не дуже високо піднімайся,щоб не прийшлось низько падать

  3. [quote name=”олег”]оця таня своїм бредом уже дістала .ти працюєш в державній організації і отримуєш зарплату з наших податків а люди в народній раді працюють безкоштовно щоб допомогти нам таких як ти поставить на місто.не дуже високо піднімайся,щоб не прийшлось низько падать[/quote]
    Я працюю у державній установі і з мене теж вираховують податки, а також 1,5% військового збору. Крім того, наша організація – державна установа теж приймає участь у допомозі військовим, так що Олег не літайте високо, а спустістя на землю і не критикуйте людей яких не знаєте. Бо ота фраза “отримуєте зарплату з наших податків” застаріла. Спитаєте, коли будете отримувати пенсію і за рахунок кого ви її отримуватимете.

  4. 100% чел в железном неадекватi Хто вiн взагалi такий? Чим займаеться ? Що зробив в своему життi? Що це за органiзацiя з такой гучной назвой? Наскiльки менi вiдомо пан Сиваш не заслуговуе на те щоб про нього навiть згадували. Досить пiариться нiколи Вас пан Сиваш не обируть мером 😆 на щастя. Менi Вас шкода. Нiякi медалi не допоможуть навiть тi що по 300 грн.незрозумiлоi органiзацii 😉

  5. Соц. сети это не средство массовой информации, а средство общения. Там можно писать все, что угодно и про кого угодно! Так что Татьяна вы в соц. сети можете смело набрать “Давай, А. Сиваш ПНХ”! Вы как юрист должны об этом знать. Я просто не могу понять, почему ему еще никто лицо не пощупал??? У вас муж есть? Если да, то он обязан инкогнито начистить ему рыльник!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...