Військових звільнили від сплати комунальних

Поділитися новиною

14 серпня відбулась 43 сесія Гадяцької міської ради. Почалось засідання, як не дивно, із обурень та невдоволень. Багатьох не задовольняв факт зміни питань у порядку денному, мовляв, уранці  була одна кількість, а до початку засідання – набагато більше.  Також були нарікання на роботу постійної комісії: не всіх членів запрошують на засідання. Тому, щоб уникнути невдоволень та нарікань, голова комісії Григорій Сафонов порекомендував міській раді більш ефективно проводити підготовку до сесії, дотримуватись регламенту, доводити до відома депутатів прийняті рішення на виконкомі.

Хочете лічильник – збирайте гроші!

Детально зупинились на розгляді питання про виділення кошів КПТГ «Гадячтеплоенерго» для проведення реконструкції внутрішньобудинкових мереж теплопостачання у житлових будинках міста.

Нагадаємо, що на останній сесії міської ради було виділено 100 тисяч гривень на закупівлю 12 теплових лічильників. Та виявилось, що тепер для встановлення цих лічильників потрібно додатково виділити ще 150 тисяч. Довго обговорювали це питання депутати: були і суперечки, і вмовляння, і на калькуляторі підраховували,  і депутатів перераховували, і навіть голосували тричі,  але все ж одного голосу не вистачило, тому грошей не виділили.  Керівник «Гадячтеплоенерго»  довів до відома депутатів, що тепер не доцільно купувати лічильники, бо оснащення до них вони не спроможні будуть придбати. Тому депутати прийняли спільне рішення: якщо люди зберуть кошти  на лічильники, то міська рада посприяє у виділенні коштів на їх встановлення.

Дайте на бетон!

Дуже багато скарг зі сторони депутатів виникло із приводу звернення Народної ради щодо виділення коштів на бетон, яким вони ремонтують об’їзну.  Знову думки розділилися і виникла суперечка. Щоб розібратися з  доцільністю ремонту дороги бетонуванням, міський голова звернулась до Івана Іванюти (будівельник). Він пояснив, що такий спосіб ремонту є неправильним, і покриття триматись не буде. Також розповів, що бетон і асфальт – це несумісні матеріали, під впливом температур асфальт розширюватиметься і руйнуватиме бетон. Наостанок Іван Михайлович назвав дурістю їздити через добу після кладки забетонованими дорогами, тому що до повного висихання цементу має минути 27 діб. Заслухавши спеціаліста і обговоривши всесторонньо це питання, депутати вирішили не виділяти кошти.

Чи бути сортувальній лінії?

Однією із умов, яку висунули жителі Хитців, було встановлення сортувальної лінії.  Цим питанням одразу ж почала займатись міська рада і, не чекаючи наступної сесії, у екстреному порядку додала питання «Про виділення коштів на сортувальну лінію». Тетяна Савченко розповіла, що сортувальна лінія коштує 379 тисяч гривень. Питань щодо доцільності не  виникло у жодного із присутніх на сесії, тому усі проголосували одноголосно ЗА виділення коштів.

Допомога місцевим військовим

До міської ради звернувся воєнний комісар Геннадій Розколотько зі списком людей (30 чоловік), яких потрібно звільнити від оплати комунальних платежів на час перебування на військовій службі в зоні АТО. Міський голова пояснила, що ті, хто проживає у приватному секторі, не платитимуть за воду, а ті, хто у багатоповерхівках, – за воду, квартплату і тепло (взимку).

Невже бунт?

Перше із земельних питань обговорювалося найбільше. Іван Іванюта звернувся до прокуратури з приводу незаконності виділення ділянок під забудову по вулиці Красна Гірка. Із його слів будівництво на цій вулиці неможливе через те, що там відбуваються зсуви ґрунту. Прокуратура, у свою чергу, відправила запит до міської ради. Компетентна комісія вивчала це питання і, згідно з висновками, виділені ділянки визнала придатними для забудови.

Але сам Іван Михайлович мав іншу думку з цього приводу. Він стверджує, що перевірки там не проводились, а  всі висновки «куплені», також  вважає, що їх законність потрібно перевірити.

Після обговорень Тетяна Савченко  запропонувала прийняти таке рішення: у зв’язку із заявою Іванюти призупинити видачу дозволів на будівництво по вул. Красна Гірка. Обговорення цього питання було досить емоційним, мали місце навіть погрози підняти бунт проти міського голови, що викликало неабияке обурення у депутатів.

У свою чергу Іван Іванюта пообіцяв взятися за перевірку документації.

Оксана Кириченко

По 1000 грн. виділили на придбання бронежилетів для чоловіка Віти Носоленко та сина Миколи Перепаді, які знаходяться в зоні АТО.

1 коментар до “Військових звільнили від сплати комунальних

  1. Какие еще заманчивые предложения? А то пушечного мяса маловато? А дети потом на кого останутся или государство позаботится? Оно страну газом обеспечить не может, не то что военных обеспечить

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...