Податкова інформує – військовий збір

Поділитися новиною

Гадяцька ОДПІ звертає увагу, що в Україні тимчасово запроваджено військовий збір. З 3 серпня 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу Україні та деяких інших законодавчих актів України» від 31.07.2014 р. № 1621-VІІ. Тож оподатковувати військовим збором слід доходи, які будуть нараховуватися фізичним особам починаючи із зазначеної дати.

Доходи, які обкладаються військовим збором:

– заробітна плата;

– інші заохочувальні та компенсаційні виплати й винагороди, які нараховують (виплачують, надають) фізичній особі у зв’язку з трудовими відносинами;

– виплати за цивільно-правовими договорами;

– виграш у державну лотерею;

– виграш у недержавну лотерею;

– виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

При цьому за нарахування, утримання га сплату (перерахування) до бюджету військового збору у вигляді заробітної плати відповідальним є роботодавець, який виплачує такі доходи.

Військовий збір слід утримувати з доходів фізичних осіб за єдиною ставкою 1,5%. При цьому утримувати його потрібно з усієї нарахованої суми оподатковуваного доходу (тобто без попереднього вирахування єдиного соціального внеску та податку на доходи). Нараховувати, утримувати та сплачувати військовий збір потрібно в порядку, установленому ст.168 Податкового кодексу України.

Визначену суму військового збору слід перерахувати до бюджету на рахунок, відкритий в ГУДКСУ в Полтавській області:

– найменування одержувача (Гадяцьке УК /Гадяцький р-н/ 11011000), код ЄДРПОУ 37937713, № рахунку 31110063700032.

Л.М. Костюк, начальник відділу обслуговування платників податків

LIVE OFFLINE
track image
Loading...